Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vakbond FNV wil AOW terug naar 65 jaar

De vakbond FNV is gefrustreerd over het gebrek aan vooruitgang in de regeling voor vroegpensioen voor mensen met zware beroepen. FNV-bestuurslid Piet Rietman dreigt het pensioenakkoord op te blazen als de overheid en werkgevers hun beloften niet nakomen. Hij stelt dat als er geen betere regeling komt, de AOW-leeftijd terug moet naar 65 jaar. Dit dreigement komt na een jaar van vruchteloze onderhandelingen over een permanente regeling voor vroegpensioen.



De bestaande tijdelijke regeling, de RVU, loopt binnenkort af, en er is onenigheid over de opvolging hiervan. FNV wil dat mensen met zware beroepen voor hun 67e kunnen stoppen en dat meer mensen toegang krijgen tot vroegpensioen, vooral lagere inkomens die zich dit nu niet kunnen veroorloven.

Het bedrijfsleven is echter bezorgd over personeelstekorten en de mogelijkheid dat een nieuwe vut-regeling te veel mensen met kantoorbaan zou omvatten. Ze steunen een puntensysteem om te bepalen welke beroepen zwaar zijn. Andere vakbonden, zoals CNV, zijn verbaasd over de harde opstelling van FNV en geloven nog in constructieve gesprekken. Sociale Zaken en werkgeversorganisaties geven geen commentaar zolang de gesprekken nog lopen. Er is echter politieke onenigheid over pensioenonderwerpen, wat de situatie bemoeilijkt.

Bron: De Telegraaf

Publicatiedatum: