Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Advertorial

Interieurtips waarmee je je woning sneller verkoopt

Een woning verkopen kan flink wat stress opleveren, met name als haast hierbij nodig is doordat je bijvoorbeeld al een tweede hypotheek hebt genomen. Maar wist je dat je met een mooier interieur sneller van je huis af bent? In deze blog vind je daarom wat interieurtips op dit gebied.

Minder is meer

De eerste tip die we je mee willen geven is om alles vrij simpel te houden. Dit betekent dat je woonkamer bijvoorbeeld niet te veel meubels of andere accessoires bevat. Hierdoor voelt een woning ruim aan, waardoor een koper sneller overstag gaat en een bod besluit te doen die aan de eisen voldoet. Vaak is dit een tip die bijvoorbeeld een huis verkopen in Amsterdam een stuk sneller doet verlopen.

Neutrale kleuren

Gebruik ten tweede neutrale kleuren. Denk dan met name aan kleuren als wit, grijs of beige. Zwartof bruin kan ook goed werken. De reden om deze kleuren te gebruiken? Ze zijn enorm veelzijdig! Hierdoor zien kopers sneller interessante combinaties met hun favoriete stijl interieur en gaan ze sneller over tot het plaatsen van een bod voor je woning. Een andere belangrijke tip is om gebruik te maken van neutrale kleuren in je interieur. Dit betekent niet dat je je hele woning eentonig moet maken, maar het doel is om een uitnodigende, maar niet te uitgesproken sfeer te creƫren.

Meer natuurlijk licht

Natuurlijk licht doet wonderen voor de uitstraling van je woning. Het maakt ruimtes niet alleen helderder en gezelliger, maar het zorgt er ook voor dat je woning groter lijkt. Zorg ervoor dat je gordijnen en jaloezieƫn zo veel mogelijk open zijn tijdens bezichtigingen, en verwijder eventueel zware gordijnen die het licht blokkeren. Heb je te maken met een kamer die van nature wat donkerder is, overweeg dan om strategisch een paar spiegels op te hangen om het beschikbare licht te weerkaatsen. Een lichte en luchtige sfeer kan echt het verschil maken en de interesse van kopers wekken.

Multifunctionele meubels

Tevens is het slim om multifunctionele meubels in huis te hebben Denk aan een slaapbank die overdag als comfortabele zitplaats fungeert en 's nachts verandert in een bed, of een opklapbaar bureau dat netjes kan worden opgeborgen wanneer het niet in gebruik is. Deze meubels laten zien dat je huis flexibel en praktisch is, iets wat zeker gewaardeerd wordt door kopers die zoeken naar maximale bruikbaarheid van de beschikbare ruimte.

Een thema bij alles

Kies tot slot voor een thema bij alles. De reden hierachter? Je geeft veel meer uitstraling en samenhang aan je woning! Hiermee wordt het makkelijker voor een koper om een goed beeld te krijgen van je woning, waardoor ze sneller inzien of dit hun toekomstige huis is of niet. Ga hierbij voor een specifieke stijl waaraan je je houdt.