Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dit zijn de tien best gelezen interviews van het eerste half jaar van 2024

Het eerste half jaar van 2024 ligt achter ons. Interieurnieuwsplatform Wonen360 (B2B) publiceerde in de voorbij zes maanden vele honderden artikelen, waaronder tal van interviews en reportages. Die verhalen worden steevast goed gelezen.

De top 10 van best gelezen interviews & reportages is als volgt:

1.
CEO Henk Teunissen van Rivièra Maison: "Het heeft ons veel extra omzet gegeven"

Positief is dat CEO Henk Teunissen van Rivièra Maison een toename ziet in hogere bestedingen van consumenten, die complete interieurs aanschaffen. Maar ook klanten die voor een bank komen en vaak ook nog met een salontafel, vloerkleed of zelfs meerdere lampen naar huis gaan. Dat heeft zo z'n redenen. Datzelfde geldt voor het feit dat Rivièra Maison steeds vaker benaderd wordt door productiebedrijven, die afnemers zoeken. Iets dat de redactie van Wonen360 ook op imm cologne vernam. "Ik ben nog nooit zo vaak benaderd als de laatste maanden", vertelde hij in januari. Zijn interview werd het meest gelezen van alle vraaggesprekken die Wonen360 in het afgelopen half jaar publiceerde. Lees hier het complete artikel.

2.
CEO Hans Holterman: "Besluit is niet lichtvaardig genomen"
Gert Snel Interiors ziet zich gedwongen om ermee te stoppen
Gert Snel Interiors gooit eind dit jaar de deuren dicht. Het groothandelsbedrijf, goed voor 13.000 m² aan kasten en tafels, woonaccessoires en antiek, kan het niet langer bolwerken. "De afgelopen jaren waren zeer uitdagend voor de meubelbranche: de coronapandemie, verstoringen in de toeleveringsketen, containerkosten en de economische tegenwind. We hebben er allemaal mee te maken gehad, het was niet makkelijk voor onze branche", liet managing director Hans Holterman in april weten. Lees hier het complete artikel.

3.
Groothandel Diga Colmore bekritiseert stijgende containerprijzen

"Het moet stoppen, de consument betaalt dit en onze handel gaat op zijn gat!"
Dimitri Galanidis, directeur van Diga Colmore Venlo B.V., een groothandel in de internationale woon-, meubel- en decoratiebranche, reageerde in mei fel op de stijgende containerprijzen in een recent artikel op Wonen360. Hij wees op de passiviteit van Europese autoriteiten terwijl de kosten blijven stijgen. Lees hier het complete artikel.

4.

Fotoreportage Nederlandse en Belgische exposanten op Salone del Mobile.Milano
Reportages die Wonen360 van vakbeurzen maakt, worden altijd intensief gelezen. Salone del Mobile.Milano 2024 sprong er dit jaar uit. Het trok de belangstelling van vele duizenden lezers. De beurs zag het aantal bezoekers in vergelijking met de vorige editie met ruim 17% toenemen. Uiteindelijk kwamen er een recordaantal van 361.417 bezoekers over de vloer. Een heuse mijlpaal in de geschiedenis van het event, concludeerde de redactie. Hier kun je de fotoreportage bekijken die de redactie van Wonen360 maakte.

5.
Toekomst vier brandstores is onzeker
Marcel Wanders ziet zijn sofafabriek al na een jaar failliet gaan

Het Nederlands-Finse interieurmerk Basta, bekend om zijn duurzame meubeldesigns, is deze maand failliet verklaard. Het merk, dat vorig jaar werd opgericht door de Nederlandse ontwerper Marcel Wanders en de Finse ondernemers Joel Roos en Stefan Mahlberg, had vier eigen brandstores in Amsterdam, Antwerpen, Helsinki en Stockholm. Het is momenteel onduidelijk of deze vestigingen geopend blijven. Lees hier het complete artikel.

6.
We zijn bijna compleet, missen nog een productgroep'
ETC Design Center Europe krijgt er in een klap 150 merken bij

Een drukte van belang eind februari op de eerste etage van ETC Design Center Europe. Er wordt gezaagd, getimmerd en gemeten, want op 11 maart opent daar Designlinq de deuren. "Dan krijgen we er een klap 150 merken bij", vertelt een trotse directeur Len de Koster. "Het design warenhuis brengt een modern scala aan interieurlabels in huis. Meer dan ooit vormen we als inspiratiecentrum het walhalla op interieurgebied", zegt hij in een interview met Wonen360, waarin hij terugblikt op de onlangs gehouden Design Experience-dagen en ingaat op geruchten dat het gebouw - waarin op dit moment het maximale aantal van 120 exposanten ondergebracht zijn - binnen twee jaar moet wijken voor woningbouw. Lees hier het complete artikel.

7.
Fotoreportage Nederlandse en Belgische exposanten op Maison&Objet

Het team van Wonen360 reist stad en land af, immer op zoek naar de beste verhalen om haar lezers op de hoogte te houden van wat er leeft binnen de interieurbranche. Vast op de bezoekerslijst staat een bezoek aan Maison&Objet, waarvan onze redactie altijd een fotoreportage maakt. De inzet wordt beloond met een 7e plaats in de top 10 van meest gelezen artikelen. Bekijk hier de fotoreportage.

8.
3e generatie neemt stokje over bij Koopmans Meubelen:
"Eerst verdienen, dan pas uitgeven"

In april jl. verscheen een artikel over Koopmans Meubelen, dat in de 45 jaar van zijn bestaan zowel zijn collecties als leiderschap heeft zien evolueren. De derde generatie, vertegenwoordigd door Dico Satter en Dennis Koopmans, neemt het roer over van hun ouders. Opa en oma Koopmans startten het bedrijf in 1979, gevolgd door zoon Dirk en schoonzoon Nico Satter. Lees hier het complete artikel.

9.
Beursstand meubelfabriek Theuns op imm compleet leeggeroofd!

Op elke beurs gebeurt wel wat, maar wat het team van meubelfabriek Theuns op imm in Keulen meemaakte, tart elke beschrijving. Op vrijdag 19 januari belde Elke Theuns geschokt de redactie van Wonen360 om haar ervaringen te delen, in de hoop dat het enige soelaas zou bieden. Na de publicatie reageerden verschillende ondernemers, die ook de dupe van diefstal waren geworden. Lees hier het complete artikel.

10.
Eigenaar en directeur Vincent Kleine van failliete Vince Group:
"Miljoeneninvestering die de afgelopen twee
jaar niet rendeerde, deed ons de das om"

Het is geen geheim dat de interieurbranche in het afgelopen half jaar de nodige faillissementen kreeg te verwerken. In april werd het faillissement uitgesproken over de Vince Group. "We hebben onszelf klem gezet door een miljoeneninvestering die de afgelopen twee jaar niet rendeerde", vertelde eigenaar en directeur Vincent Kleine. "We hebben te veel van onze reserves in deze investering gestoken vlak voordat de macro-economische factoren verslechterden in 2021 en 2022." Lees hier het complete artikel.

Wil je ook je verhaal kwijt?
Of heb je een interessante tip?
Laat het de redactie van Wonen360 weten!