Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Joustra Stoelverzorgers in Steenwijk: 'Vraag naar opknappen meubels explodeert laatste jaren'

Henry Joustra, directeur van Joustra Stoelverzorgers in Steenwijk, signaleert een enorme toename in de vraag naar het opknappen van meubels, met name kantoormeubilair. "De vraag naar het opknappen van meubels is geƫxplodeerd", zegt hij in een interview met dagblad De Stentor.


Henry Joustra, directeur van Joustra Stoelverzorgers.

Zijn bedrijf, gelegen op bedrijventerrein Groot Verlaat, heeft in de afgelopen vier jaar de omzet en het aantal medewerkers verdubbeld, en verwerkt nu bijna 40.000 meubels per jaar. Joustra Stoelverzorgers staat bekend om het duurzaam hergebruiken van meubilair en heeft een personeelsbestand waarvan 56% bestaat uit medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt, gecertificeerd met het PSO 30+ keurmerk.

In de 'stoffeerstraat' van het bedrijf worden bureaustoelen en ander meubilair ontmanteld, technisch gecontroleerd en opnieuw gestoffeerd. Kirsten van Stoppelenburg-Bruins, een van de medewerkers, geniet van haar werk aan de stik- en naaimachines, vooral bij grote orders. Ondanks de grote vraag, vooral vanuit de Benelux, Duitsland en Scandinaviƫ, kampt Joustra met een tekort aan geschikte medewerkers, aangezien meubels stofferen een ambacht is dat niet geautomatiseerd kan worden. Nieuwe medewerkers worden intern opgeleid, en het bedrijf legt nadruk op maatschappelijke verantwoordelijkheid, een waarde die Joustra van jongs af aan heeft meegekregen.

Bron: de Stentor

Meer informatie:
Joustra Stoelverzorgers
Koematen 7
8331 TK Steenwijk
0522 745 813
[email protected]
www.joustrastoelverzorgers.nl

Publicatiedatum: