Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dutch Design Awards besteedt tijd en ruimte aan reflectie op de awards

Dit jaar besteedt Dutch Design Awards tijd en ruimte aan reflectie op de awards, waarbij de strategie wordt heroverwogen en processen opnieuw worden ontworpen. Een nieuwe aanpak voor DDA wordt begin volgend jaar gepresenteerd.

"DDA evolueert; 2024 is een jaar van bezinning. Gezien het veranderende landschap van onze wereld en het designveld, verandert ook DDA en haar rol in het discours rondom (ontwerp)prijzen", laat de organisatie weten.



Reflecteren en verbinden
In dit 'jaar van reflectie en verbinding' richt DDA zich op de rijke geschiedenis van de awards, waarbij jonge ontwerpers uit het verleden en het heden worden belicht. DDA werkt samen met tien eerdere winnaars of genomineerden in de categorie Young Designers. Elk van hen introduceert een veelbelovende naam uit het huidige ontwerpersveld. Er vinden openhartige gesprekken plaats, zoals de interviews door Evelien Reich (voormalig voorzitter van de Young Designer jury), waarin de Young Designers van toen en nu wordt gevraagd waar ze nu staan, hoe ze daar zijn gekomen en hoe ze de toekomst vormgeven. Het werk van deze tien plus tien ontwerpers wordt gevierd in de jaarlijkse Dutch Design Awards expositie tijdens Dutch Design Week 2024.

Deelnemende ontwerpers
Impact is al lange tijd een hoeksteen van Dutch Design Awards. De expositie is gebaseerd op de vijf missies die door Dutch Design Week zijn geïdentificeerd als kaders voor de relevante onderwerpen waarin ontwerpers werken aan impact.

Meer informatie:
Dutch Design Awards (DDA)
www.dutchdesignawards.nl

Publicatiedatum: