Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vraag naar zorgbedden zal groeien met meer dan 43% in 2030

Slaaponderzoek in Duitsland opent de ogen van vele retailers

Titze Consulting heeft een marktonderzoek uitgevoerd naar 'Slapen in Duitsland', waaruit een aantal opvallende bevindingen naar voren zijn gekomen. De markt voor bedden, matrassen en bedframes wordt de komende jaren steeds meer geleid door vervanging in plaats van uitbreiding.

Sinds 2020 is het aantal bedden in Duitsland gestegen met 2,6 miljoen tot een totaal van 103,5 miljoen. Jaarlijks worden er echter slechts 2,0 tot 2,3 miljoen bedden verkocht, dat wijst op een opmerkelijk lage omloopsnelheid, die in de studie als 'alarmerend laag' wordt omschreven.


Foto: Dreamstime

De situatie is nog zorgwekkender voor matrassen, met een jaarlijkse verkoop van 7,5 miljoen matrassen tegenover een huidige voorraad van 136 miljoen in Duitsland. Gemiddeld worden matrassen ongeveer om de 18 jaar vervangen, wat uitdagingen met zich meebrengt op het gebied van hygiëne.

De studie wijst op een aanzienlijke onderschatting in de retail wat betreft de vraag naar comfort- en zorgbedden voor oudere volwassenen die langer thuis willen blijven wonen. De markt voor zorgbedden alleen al zal naar verwachting groeien met meer dan 43% tegen 2030.

Ondanks suboptimale omzetsnelheden blijft de markt voor bedden, matrassen en bedframes lucratief, met een gecombineerd handelsvolume van €3.625 miljoen in 2023. Dit is een lichte daling van ongeveer 4,5% ten opzichte van 2022, maar blijft hoger dan de jaren tussen 2018 en 2021.

De studie wijst ook op een toenemend aantal concurrenten op de Duitse markt, nu in totaal 528 bedrijven, met een opmerkelijke stijging van buitenlandse leveranciers als gevolg van een groeiend aandeel import.

Bron: www.moebelkultur.de

Publicatiedatum: