Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Casa sluit 25 Franse woonwinkels

Casa sluit 25 winkels in Frankrijk, na eerder twaalf winkels in Nederland te hebben gesloten. In België zijn geen sluitingen gepland, maar er wordt gespeculeerd over een samenwerking met de warenhuisketen Inno.

Acht van de twaalf Nederlandse Casa-winkels zijn overgenomen door Xenos. Vijf jaar geleden werden de vestigingen nog verkocht aan Casa. Nu zijn ze winkels teruggekocht. De transformatie is in mei begonnen in Breda en Venlo, gevolgd door Eindhoven, Terneuzen, Maastricht, Heerlen, Leeuwarden en Apeldoorn.



De Zweedse zakenman Ayad Al-Saffar kocht Casa in april, maar droeg het eigendom in juni over aan Frank Pruijn om belangenvermenging te vermijden bij zijn overname van Inno. Pruijn, aangesteld door Al-Saffar, moet nu Casa's vernieuwingsstrategie uitvoeren. Het bedrijf staat open voor samenwerkingen met andere ketens van Al-Saffar om synergiën te realiseren.

Casa meldt goede verkoopresultaten en verhoogde bezoekersaantallen door de lopende uitverkoop, wat vertrouwen geeft in de ingeslagen weg onder AAS Retail. Verdere sluitingen of herstructureringsplannen zijn niet voorzien. AAS Retail benadrukt dat de uitverkoop een teken is van investeringen in Casa Holding, met de ambitie om nieuwe waarde te creëren voor de keten.

Bron: RetailDetail

Publicatiedatum: