Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Deurenfabriek sluit de poorten: 133 medewerkers raken hun baan kwijt

Na 42 jaar haar activiteiten te hebben uitgevoerd, zal een deurenfabriek uit Haaksbergen haar poorten sluiten, met als gevolg dat 133 werknemers hun baan verliezen. De fabriek, die deel uitmaakt van het VolkerWessels-concern, heeft sinds 2015 te maken met substantiële verliezen. De combinatie van een sterk teruglopende Nederlandse woningbouwmarkt en het volledig stilvallen van de Duitse markt, een belangrijk afzetgebied, heeft deze sluiting onvermijdelijk gemaakt. Dit alles treft de deurenfabrikant Reinaerdt uit Haaksbergen.


Foto ter illustratie. Foto: Dreamstime.

De directie van Reinaerdt heeft de ondernemingsraad ingelicht over het besluit. Vakbond FNV reageerde verrast en verbaasd, omdat de directie enkele maanden geleden nog sprak over inkrimping, niet over volledige sluiting. FNV-bestuurder Fedde Boonstra benadrukte dat er nog geen onderhandelingen met de bonden hebben plaatsgevonden over het sociaal plan dat is opgesteld. Dit plan omvat financiële voorwaarden voor ontslag en begeleiding van de werknemers naar nieuw werk.

Reinaerdt heeft in de afgelopen jaren forse investeringen gedaan in automatisering en digitalisering van het productieproces, waaronder de vernieuwing van het machinepark twee jaar geleden. Desondanks konden deze investeringen de dalende bedrijfsresultaten niet keren.

De laatste faillissementscijfers van het CBS tonen een toename van het aantal faillissementen, vooral in de bouwsector. De stagnerende nieuwbouwprojecten spelen hierbij een grote rol. Ondanks de tegenslagen van Reinaerdt draait het moederbedrijf VolkerWessels als geheel goed, met een omzetgroei van 3,4 procent en een nettowinststijging van 7 procent in het afgelopen jaar.

Reinaerdt zal alle lopende projecten nog afronden en aan haar financiële verplichtingen voldoen voordat de deuren definitief sluiten. Voor de 133 medewerkers is een sociaal plan opgesteld, en zij zullen in de komende periode begeleid worden bij het vinden van nieuw werk.

Meer informatie:
Reinaerdt Deuren
Nijverheidsstraat 1
7482 GZ Haaksbergen
+31 53 57 357 35
[email protected]
www.reinaerdt.nl

Publicatiedatum: