Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Designers in Residence Kortrijk kondigt drie geselecteerde designers aan voor jubileumeditie

Designers in Residence Kortrijk, georganiseerd door Designregio Kortrijk, ontvangt sinds 2014 elk jaar drie recent afgestudeerde ontwerpers van over de hele wereld en uit verschillende creatieve disciplines voor een uniek residentieprogramma in Kortrijk. Zij krijgen drie maanden lang (van 2 september tot 29 november) de unieke kans en begeleiding om een experimenteel concept te ontwikkelen.

De organisatie kondigt nu de drie geselecteerde designers aan voor de tiende jubileumeditie in 2024. Het gaat om Eszter Nagy, een Hongaarse audiovisueel designer en beeldend kunstenaar die in Den Haag werkt rond de representatie van de arbeidersklasse; Julie Merlino, een Franse interdisciplinaire ontwerper die zich richt op materiaalontwerp, zonne-energie en storytelling; en Yufei Gao, een multidisciplinair ontwerper en onderzoeker uit Eindhoven die focust op de relatie tussen mens, niet-mens en technologie.


Eszter Nagy, Yufei Gao en Julie Merlino.

Voor deze editie bundelt Designregio in Vlaanderen de krachten met Design Museum Gent. Tijdens de residentieperiode worden de ontwerpers geïnspireerd door de gemeenschap in Kortrijk en Gent en worden ze uitgedaagd tot experiment, onderzoek, kennisuitwisseling en verbeelding. Zo kunnen ook insteken vanuit de context van het museum worden meegenomen.

De geselecteerde ontwerpers zullen ook deelnemen aan de LIVING SUMMERSCHOOL, een gratis jaarlijks informeel onderwijsprogramma dat jonge mensen samenbrengt om multidisciplinaire experimenten in territoriale innovatie te leiden als antwoord op de dringende behoefte aan snelle, effectieve actie om sociaal-milieuproblemen aan te pakken binnen realistische sociale modellen.

Tijdens het WONDER Creativity Festival van 17 oktober tot 3 november krijgen de residenten ook de kans om hun (lopende) onderzoek te tonen aan het grote publiek.

De jury bestaat uit:

  • Olivier Van D'huynslager - curator digital culture & design, Design Museum Gent
  • Hélène depondt – ELDERS collectief
  • Petrus Paklons – ELDERS collectief
  • Tim Roerig – Curator Z33, House for Contemporary Art, Design & Architecture
  • Designregio Kortrijk

De jury prees vooral de unieke en creatieve manier waarop elk van de drie ontwerpers aan de slag gaan met het onzichtbare en het verborgene.

Meer informatie:
Designers in Residence Kortrijk
www.designregio-kortrijk.be

Publicatiedatum: