Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Enia Vertriebs viert 10-jarige jubileum: 'De expansie gaat verder'

Op 8 juli 2024 vierde Enia Vertriebs gmbh haar 10-jarig jubileum. Sinds de oprichting in 2014 heeft het bedrijf zich vanuit Zuid-Duitsland ontwikkeld tot een volwaardige speler op het gebied van designvloeren. Het succesverhaal van Enia wordt gekenmerkt door exclusieve ontwerpen en innovatieve technologieën, die specifiek zijn afgestemd op de behoeften en voorkeuren van de Duitse markt. Onvermoeid zet het bedrijf zijn succes voort en breidt het uit naar Oostenrijk en de Benelux.



Herlancering en snelle groei
Door de overname en herlancering van het merk Enia slaagde het familiebedrijf erin om snel te starten als producent van vloerbedekkingen in Zwitserland. Slechts twee jaar later werden verdere uitbreidingsplannen in Duitsland opgepakt. Met de oprichting van Enia Vertriebs gmbh in Stuttgart als dochteronderneming van Enia Flooring International AG, werd op 8 juli 2014 een mijlpaal in de geschiedenis van Enia bereikt. Als zelfstandige verkooporganisatie en met een eigen magazijn in Zuid-Duitsland begon verkoopmanager Michael Lenz met het opbouwen van een sterk buitendienstteam, dat inmiddels zeven medewerkers telt.

Logistiek als succesfactor
Een belangrijke succesfactor van Enia Vertriebs gmbh is de hoge leveringscapaciteit en het bijbehorende servicebelofte dat alle producten binnen 48 uur uit eigen voorraad in Duitsland beschikbaar zijn. Om de dynamische groei te ondersteunen en de klantenkring in heel Duitsland beter te bedienen, werd in 2020 een nieuw centraal magazijn in Midden-Duitsland geopend. Dit nieuwe logistiek centrum biedt meer ruimte voor de ruime opslag van alle collecties en creëert daarmee potentieel voor verdere uitbreiding.

Innovatiekracht in het productassortiment
Het productassortiment van Enia Vertriebs gmbh kenmerkt zich door innovatieve ontwikkelingen. Een voorbeeld hiervan is de JAZZ 1000-collectie, die het voor het eerst mogelijk maakte om steen- en houtoptieken als designvloer te combineren. Ook de recentste innovatie, de MATRIX-oppervlakte voor supermatte optieken, werd eind 2022 als wereldprimeur gepresenteerd en geniet grote populariteit. Deze technologie is inmiddels in de derde collectie geïmplementeerd.

Internationale uitbreiding
De expansie van Enia Vertriebs gmbh gaat verder. Sinds januari 2022 zijn de vloeren van Enia ook beschikbaar voor Oostenrijkse klanten. Verkoopmanager Alfred Stocker breidt met een eigen verkooporganisatie de aanwezigheid van Enia in Oostenrijk geleidelijk uit. Inmiddels zijn daar twee buitendienstmedewerkers actief, die de Enia-vloeren in de markt introduceren. Sinds zomer 2023 is de focus ook gericht op de Benelux. Met nieuwe verkooppartners in België, Nederland en Luxemburg wordt het designvloerportfolio met meer dan 150 decors ook daar verkocht.

Ook in Zwitserland gaat Enia innovatieve wegen in. Per 1 mei 2024 is Enia Flooring International AG gefuseerd met DIRECTA (voorheen Direct Handling AG) en PROFLOOR AG tot SHARKGROUP AG. Deze fusie maakt het mogelijk om door de bouw van een eigen vloercompetentiecentrum in Oberhasli, nabij luchthaven Zürich, de klanten nog meer efficiëntie, synergieën en vereenvoudigde structuren te bieden. Enia Vertriebs gmbh in Stuttgart blijft als zelfstandig bedrijf behouden, maar ondergaat ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum een organisatorische aanpassing en wordt een 100% dochteronderneming van SHARKGROUP AG.

Vooruitzicht
Het bedrijf kijkt met trots terug op een decennium vol uitdagingen, innovaties en successen. "De steun en het vertrouwen van klanten, partners en medewerkers, die dit succes mogelijk hebben gemaakt, zijn hierbij van bijzonder belang", laat Enia vertriebs gmbh weten, dat alle betrokkenen hartelijk bedankt. "We kijken ernaar uit om samen de volgende stappen te zetten in een veelbelovende en blijvend innovatieve toekomst van vloerbedekkingen."

Meer informatie:
House of Floors (Distributeur)
Veldhoekweg 1-04
7161 RW Neede
[email protected]
www.houseoffloors.nl

Enia Vertriebs Gmbh
www.enia-flooring.com

Publicatiedatum: