Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Deel 3/5: ETC Design Center krijgt er in een klap 150 merken bij

Dit zijn de tien meest gelezen interviews op Wonen360

Het eerste half jaar van 2024 ligt achter ons. Interieurnieuwsplatform Wonen360 (B2B) publiceerde in de voorbij zes maanden vele honderden artikelen, waaronder tal van interviews en reportages. Die verhalen worden steevast goed gelezen.

Van maandag 15 t/m vrijdag 19 juli publiceren we de top 10 van de meest gelezen vraaggesprekken. Maandag 15 juli was het de beurt aan de nummers 9. en 10., gisteren (dinsdag 16 juli) was het tijd voor 7. en 8. Vandaag zetten we 5. en 6. in de spotlights.

6.
'We zijn bijna compleet, missen nog een productgroep'
ETC Design Center Europe krijgt er in een klap 150 merken bij

Joris de Raadt met Len de Koster voor de in aanbouw zijnde stand van Designlinq in februari.

Het ETC Design Center heeft de boel goed op de rit. Het is eind februari als de redactie van Wonen360 directeur Len de Koster spreekt. In zijn centrum heerst op dat moment een drukte van belang, want op in maart opent daar Designlinq de deuren. "Dan krijgen we er een klap 150 merken bij", vertelt De Koster. "Het design warenhuis brengt een modern scala aan interieurlabels in huis. Meer dan ooit vormen we als inspiratiecentrum het walhalla op interieurgebied", zegt hij.

ETC Design Center Europe heeft een sterke groei doorgemaakt, aldus Len. Het centrum verwelkomde nieuwe exposanten zoals Kuvalight, The Grand Interior, en Dôme Deco, wat de balans binnen de verschillende productgroepen in evenwicht houdt. "We streven naar een zo compleet mogelijk interieuraanbod. Het enige wat nog ontbreekt, is deurbeslag, maar daar wordt aan gewerkt. ETC wil een breed assortiment aanbieden zonder te veel van hetzelfde, zodat elke exposant zijn unieke stijl kan presenteren.

Samen met Ditte Kolijn en partner Linda de Koster heeft Len het ETC laten evolueren van meubelinkoop- naar designcentrum. "We willen niet het grootste centrum zijn, maar wel het mooiste," zegt Len. "Met alleen kwalitatief goede producten waarbij duurzaamheid een rol speelt."
Ondanks het succes blijft het team waakzaam. "We gaan nooit achterover leunen, want de markt is volop in beweging," zegt Len. Het centrum heeft een lange wachtlijst van bedrijven die willen deelnemen, maar ruimte is beperkt. "We kijken altijd naar verbeteringen en blijven stapjes zetten."

Hoewel er geruchten gaan dat het gebouw over twee jaar tegen de vlakte gaat, ontkracht Len dit. De locatie is door de gemeente aangewezen als woningbouwgebied, maar dat speelt pas over een jaar of tien. "Wat we hier hebben neergezet, wil ik behouden," stelt Len. Er zijn wel kapers op de kust, maar Len benadrukt dat het ETC nog steeds in eigen beheer blijft.

Lees hier het complete artikel.

5. Marcel Wanders ziet zijn sofafabriek al na een jaar failliet gaan

Marcel Wanders, medeoprichter van het interieurlabel Basta dat failliet is verklaard.

Begin juli wordt het Nederlands-Finse interieurmerk Basta, bekend om zijn duurzame meubeldesigns, failliet verklaard. Het label, dat vorig jaar werd opgericht door de Nederlandse ontwerper Marcel Wanders en de Finse ondernemers Joel Roos en Stefan Mahlberg, had vier eigen brandstores in Amsterdam, Antwerpen, Helsinki en Stockholm.

Basta, gerund door Casper Vissers en medeoprichter Marcel Wanders, wilde de meubelindustrie transformeren door duurzaam en lokaal geproduceerde meubelen aan te bieden. Hun ecologische Cubibank, gemaakt van gerecyclede materialen, was een kernproduct dat eenvoudig aan te passen en te vervoeren was. Het bedrijf streefde naar betaalbare, stijlvolle en tijdloze meubels, geproduceerd met minimale energieconsumptie en respect voor materialen.

Eind juni vroeg Basta betalingsuitstel aan, wat al snel omgezet werd naar een faillissement voor zowel de Amsterdamse werkplaats als het hoofdkantoor. De Finse en Belgische vestigingen vallen buiten het faillissement. Curator Joris Opstroom onderzoekt nog steeds de mogelijkheden voor een doorstart of verkoop om schuldeisers tegemoet te komen. Het personeel is per direct ontslagen, maar wordt nog maximaal zes weken doorbetaald.

Lees hier het complete artikel.