Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Interieurjunkie Conny Gruijters van The Real Styleguide:

"Omdat interieur zoveel emotie oproept, vind ik het een eer om mee te mogen denken"

Er mag gesteld worden dat Conny Gruijters een echte interieurjunkie is. Als er nieuws gepost wordt op sociale media of noviteiten gelanceerd worden op een beurs, is ze er als de kippen bij. Met haar online blog The Real Styleguide probeert ze liefhebbers van interieur te informeren over de mogelijkheden, zodat huizen nog mooier gemaakt kunnen worden door haar tips.


Conny Gruijters van The Real Styleguide.

Van mode naar interieur
Ondanks de liefde voor interieur, liggen Conny's roots in de mode. "Ik ben ooit begonnen in het Confectiecentrum waar veel trends ontstaan. Tegenwoordig heet dat het World Fashion Center. Mode en interieur zijn altijd al met elkaar verweven geweest. En ik heb een goed gevoel voor trends ontwikkeld. Vanuit de groothandel in mode heb ik de overstap naar detailhandel gemaakt. In de avonduren heb ik een opleiding genaamd Detex, afgerond met een ondernemersdiploma. Een textielbrevet heeft de basis gelegd voor stoffen kennis en de eigenschappen hiervan."

Na enige tijd nam de interesse voor de interieurbranche de overhand. Door de jaren heen heeft Conny de nodige ervaring opgedaan binnen de sector. "Via het Instituut voor Binnenhuisarchitectuur van Hans Slim heb ik een driejarige opleiding gevolgd en ben ik geslaagd voor mijn staatsexamen. Daarna mocht ik mij Register Interieurontwerper noemen. Na het volgen van diverse workshops en een aantal jaren later, mag ik de titel Master of Interior Design dragen."

The Real Styleguide
Tevens is ze eigenaar geweest van een winkel in Haarlem, genaamd 'The Real Styleguide'. Hier komt de naam van het blog vandaan. Interieur roept zoveel emotie op. Daarom vind ik het ontzettend leuk en een eer om mee te mogen denken over hoe je je droominterieur kunt verwezenlijken. Omdat ik in mijn huidige functie als creatief directeur inkoop bij zowel laag- als hoog segment, kom ik in contact met alle facetten van het interieur. Op zaterdag geef ik interieuradviezen in een 3D-Unlit omgeving, daarbij duik ik in de hersenen en karakters van klanten om interieurs te adviseren die bij de bewoner passen. Al deze ervaringen verwerk ik in mijn blogverhalen."

Het schrijven bleef knagen
In de tijd van haar eigen winkel, schreef ze een column in het Haarlems Weekblad, een streekblad dat wekelijks werd verspreid van Alkmaar tot Zandvoort. Na omzwervingen als vestigingsmanager bij Natuzzi en Lederland, kwam ze terecht bij De Ruijtermeubel. "Maar ik miste het schrijven en besloot een interieurblog te starten", vertelt Conny.

Zonder enige kennis kocht ze een programma om haar droom waar te maken. Echter, dit ging niet altijd zonder slag of stoot. Ze herinnert zich een specifiek moment waarin het fout ging met de lancering van haar website. "Ik ging 's avonds online en opeens stond alles scheef op de site. De stress die ik toen voelde, zal ik nooit meer vergeten. Ondanks dat het al laat was, ging ik niet naar bed voordat het opgelost was. Ik dacht: stel je voor dat iemand per ongeluk op mijn blog terecht zou komen!"

Stroomversnelling
Sinds 2018 is The Real Styleguide organisch gaan groeien. Mensen kunnen zich gratis inschrijven op het blog, zodat ze op de hoogte gehouden worden van onder andere nieuwe stromingen in het interieur. AI-technologie heeft een boost gegeven, legt Conny uit. "Het SEO-technisch inrichten en het schrijven van alt-teksten bij foto's, zorgen ervoor dat Google mijn blog steeds beter vindt. Het ontwerpen van interieurs via AI wordt ook al gebruikt op het blog. Sommige interieurfoto's zijn populair op mijn Pinterest pagina, waardoor het doorlinken vaker voorkomt."

Trends onder de loep
Als interieur blogger weet Conny als geen ander wat de laatste trends zijn. Het valt haar op dat bedrijven vaak allerlei benamingen hebben voor trends, maar dat ze vaak overeenkomen. "Ontwikkelingen in de branche die ik zelf al een poosje volg, zijn biophilic design, vegan interieur en de focus op een gezonde leefomgeving. De duurzaamheidstransitie die de meubelindustrie moet ondergaan is een uitdaging, maar elke stap vooruit is er één. Ik houd niet van fast furniture; liever zie ik mooie vintage meubelen of designklassiekers opnieuw uitgebracht, gecombineerd met kwalitatieve en betaalbare interieuritems."

Conny Gruijters blijft zich inzetten om mensen te inspireren en te informeren over interieurontwerp. Met haar blog The Real Styleguide wil ze blijven groeien om de beste tips en adviezen te bieden. Ook op de hoogte blijven van haar blog? Schrijf je dan gratis in via deze link.

Meer informatie:
The Real Styleguide
[email protected]
www.therealstyleguide.com