Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

CEO Greg Davidson van Lalo waarschuwt voor torenhoge containertarieven van $20.000

EInd vorige week werd bekend dat de Drewry's World Container Index, een gezamenlijke index die berekend wordt op basis van de actuele tarieven die gelden voor de belangrijkste handelsroutes, met 1% gestegen is tot $5.901 per 40ft container.

De tarieven van Shanghai naar Rotterdam bleven stabiel ($8.048), terwijl de kosten voor de handelroute Shanghai naar New York nog verder opliepen met 3% tot $9.387 per 40ft container. Ondanks de hoge tarieven verwacht Drewry dat de vrachttarieven hoog zullen blijven tot het einde van het hoogseizoen.


Een containerschip richting de haven van New York. Foto: Dreamstime.

Greg Davidson, CEO van het Amerikaanse bedrijf Lalo dat schoenen verkoopt, heeft op een opvallende manier van zich laten horen. Hij is van mening dat de containerprijzen van Aziƫ naar de VS nog veel verder zullen stijgen. Er is volgens hem een gebrek aan transparantie in de prijzen voor containervervoer, waardoor de prijzen op kunnen lopen tot $20.000 per container.

De huidige stijging wordt grotendeels toegeschreven aan geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten, zoals de aanvallen door Houthi-rebellen nabij het Suezkanaal. Dit heeft schepen gedwongen om rond Afrika te varen, wat de reistijd verlengt en de kosten verhoogt.



Bron: Investing.com

Publicatiedatum: