Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Courcelles Meubles vlak voor het 100-jarig bestaan in staat van faillissement

Over enkele jaren staat het honderdjarige jubileum op de planning van Courcelles Meubles. Vlak voor deze bijzondere mijlpaal is het Belgische meubelbedrijf in staat van faillissement verklaard. Courcelles Meubles heeft twee winkels.


Courcelles Meubles in Courcelles.

Start na WWII
Al sinds 1927 heeft de oprichter van Courcelles Meubles ervaring in de meubelen. Echter vindt de geschiedenis van het bedrijf, zoals mensen het vandaag de dag kennen, zijn ontstaan ​​net na de Tweede Wereldoorlog. Een opgeleide timmerman en meubelmaker, besloot, nadat hij eerder voor een baas had gewerkt, zich met zijn vrouw in Courcelles te vestigen. In deze tijd ontwikkelden zij, naast de eigenlijke timmeractiviteiten, de meubelhandel. Dit gebeurde onder de naam Courcelles-Meubles, à la Bonne Etoile.

Opening nieuwe vestigingen
Omdat de zaken goed gingen, besloot het echtpaar Doneux in 1960 om drie vestigingen te openen in de regio Hennuyère (Pont-à-Celles, Gosselies en Fontaine l'Evêque). Deze bleven in bedrijf tot het begin van de jaren zeventig, een tijd die samenviel met de uitbreiding van de winkel in Courcelles en de installatie van werkplaatsen en depots aan de rue de la Croisette 120 in Courcelles (Trazegnies).

Verkooppunt in Charleroi
In 1966 werd een nieuw verkooppunt geopend in Charleroi, het was ook in die tijd dat het bedrijf zich aansloot bij de meubelgroep Musterring. De familie breidde ook haar activiteiten uit met ingerichte keukens.

Nieuwe generaties
In de jaren 70 stapten twee zonen in het familiebedrijf, wat de zaak een nieuwe impuls gaf. De nieuwe showroom aan de Rue de la Croisette in Courcelles werd gerealiseerd met de afdeling keuken- en badkamermeubilair, op maat gemaakte kasten en kleedkamers en een afdeling divers meubilair. Begin jaren 2000, voegde ook de 3e generatie zich binnen het bedrijf.

Inmiddels is het 2024 en kan het bedrijf de financiële verplichtingen niet langer nakomen. Wat rest is een faillissement. Niet bekend is of een doorstart tot de mogelijkheden behoort.

Meer informatie:
Courcelles Meubles
www.courcelles-meubles.be

Publicatiedatum: