Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'VanHier maakt grote sprongen op weg naar een optimale product-market fit'

VanHier zet stappen richting product-market fit. Wat voor fit? Dat legt oprichter Klaske Postma uit. Allereerst hun missie: Klimaatpositief bijdragen door lokale natuurlijke grondstoffen te verwaarden in 100% biobased plaatmateriaal.


Celestine Briƫt, waarmee Klaske Postma bijna drie jaar samenwerkt. "We zijn een soort uitvinders-duo: snip en snap die snappen hoe dat scheikundig en procesmatig allemaal werkt (kan werken)."

Interieur en (kantoor)meubels
"De vroege markt voor onze platen zit hem in de afwerking van meubels en interieur. We maken decoratieve platen van onder andere rietstro, grasmaaisel, tuinbouwreststromen, sorghum, miscanthus (olifantsgras), lisdodde en zonnekroon. Zo kunnen onze platen als toplaag (fineer) worden toegepast in onder andere tafels, bureaubladen, keukenkast-deuren, balies en kasten. Inmiddels kunnen we platen van 162 x 82cm maken en leveren", aldus Klaske.



Om de platen functioneel toegepast te krijgen werkt VanHier samen met meubelfabrikanten die tijd en moeite nemen om prototypes en een eerste serie te maken, in bijvoorbeeld tafelbladen of kasten. "Immers: alles wat je voor het eerst doet, kost tijd en geld. Zo bezoeken we regelmatig fabrieken die met ons materiaal aan de gang willen. Het vraagt geduld (en efforts) van alle partijen in de keten voordat die mooie en duurzame meubels met een VanHier afwerking, of alleen losse platen voor maatwerk-projecten, kunnen worden gekocht."

Een belangrijke innovatie die VanHier zoveel als mogelijk in haar projecten toepassen is een 100% organische lijm, waarmee je zowel warm als koud kunt verlijmen. Ze vinden het immers zonde wanneer onze platen worden verlijmd met (chemische) contactlijm.



Meer informatie:
VanHier Design BV
Het Jagerspaadje 29 B-1
1231 KJ Loosdrecht
www.van-hier.com

Publicatiedatum: