Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Het is de beste budgettip voor duurzaam wonen'

60 wooninfluencers over hergebruik meubilair

Wooninfluencers.nl zet zich in voor een duurzame toekomst en moedigt iedereen aan om deel te nemen aan de beweging richting een circulaire economie. Uit een recente poll onder 60 wooninfluencers is gebleken dat het hergebruiken van meubilair dé budgetvriendelijke tip is voor het inrichten van je (nieuwe) woning. Met 30% van de stemmen werd deze duurzame en tevens creatieve oplossing als beste idee gekozen.


Foto ter illustratie: Dreamstime.

Slim én duurzaam
In een tijd waarin de kosten stijgen en duurzaamheid steeds belangrijker wordt, zoeken steeds meer mensen naar betaalbare manieren om hun huis in te richten. Wooninfluencers adviseren om bestaand meubilair te hergebruiken. Dit kan door het een nieuwe plek te geven, op te knappen of bijvoorbeeld om je oude keuken te wrappen. Dit is niet alleen voordelig, maar ook milieuvriendelijk(er).

"Je oude meubilair een tweede leven geven is niet alleen goed voor je portemonnee, maar zorgt ook voor unieke, persoonlijke accenten en meer sfeer in je interieur", aldus Wooninfluencer Mireille die meedeed aan de poll. "Het is een leuke en makkelijke manier om duurzaamheid in je huis toe te passen, zonder hoge kosten."



Circulair inrichten
Circulair inrichten gaat verder dan hergebruik alleen; het draait ook om het kiezen van materialen en producten die opnieuw gebruikt of gerecycled kunnen worden. Dit sluit perfect aan bij de groeiende trend van een circulaire economie. Waarin we proberen afval te minimaliseren door producten en materialen in een gesloten kringloop te houden.

Poll 1 onder de bezoekers van Wooninfluencers.nl
Uit een andere poll onder bezoekers van wooninfluencers.nl blijkt dat 56% van hen dit jaar geen duurzaamheidsmaatregelen aan hun huis zal aanbrengen. Om deze opmerkelijke uitslag verder te onderzoeken, lanceerde Wooninfluencer.nl een nieuwe poll.



Poll 2 onder de bezoekers van Wooninfluencers.nl
Wooninfluencers.nl heeft een nieuwe poll gelanceerd om te onderzoeken: "Wat de voornaamste reden is voor de mensen die stemden, om geen duurzaamheidsmaatregelen te nemen."

De uitslag van poll 2 geeft meerdere inzichten:

  1. Kosten zijn de grootste belemmering: Een grote meerderheid (52%) van de respondenten vindt de investeringen voor duurzaamheidsmaatregelen te hoog. Dit suggereert dat financiële drempels een belangrijke factor zijn voor het niet toepassen van duurzame maatregelen.
  2. Twijfel over effectiviteit: Een aanzienlijk deel (19%) van de respondenten heeft twijfels over de effectiviteit van duurzaamheidsmaatregelen. Dit geeft aan dat er een behoefte is aan meer informatie en bewijs over de voordelen én impact van deze maatregelen.

Circulair wonen biedt een toegankelijke en betaalbare manier om toch je steentje bij te dragen aan duurzaamheid. Het hergebruiken en opknappen van meubilair is een praktische stap die direct impact heeft zonder grote investeringen.



Handige tips voor hergebruik en refurbishment

De wooninfluencers deelden een aantal praktische en leuke tips om je meubilair te kunnen hergebruiken en op te knappen:

  1. Verplaats je meubilair: een andere opstelling kan je interieur een frisse look geven zonder nieuwe aankopen.
  2. Geef oude meubels een make-over: schuren, schilderen of opnieuw bekleden kan je oude meubilair weer als nieuw maken.
  3. Wrap je keuken: Met een keukenwrap geef je je keuken een compleet nieuwe uitstraling zonder hoge renovatiekosten.

Meer informatie:
Wooninfluencers.nl
[email protected]
www.wooninfluencers.nl

Publicatiedatum: