Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
1800 medewerkers vrezen voor hun baan

Carpetright Verenigd Koninkrijk staat op omvallen

De Britse vloerenretailer Carpetright is in ernstige financiële problemen terechtgekomen. Eerder werd al bekendgemaakt dat er een reorganisatie zou plaatsvinden, waarbij afscheid genomen zou worden van 25% van het personeel in het Verenigd Koninkrijk. Inmiddels is de situatie verergerd en staat de keten op omvallen. Hierdoor vrezen ruim 1800 medewerkers voor hun baan. Inmiddels is een verzoek ingediend om een bewindvoerder aan te stellen, terwijl er wordt gewerkt aan een nieuwe financiering of overname. Voor zover bekend heeft dit geen gevolgen voor de winkels in Nederland en België.


Foto: Dreamstime

Carpetright heeft dit verzoek ingediend bij de High Court, waardoor het 10 dagen bescherming krijgt tegen crediteuren terwijl er onderhandeld wordt over cruciale investeringen. Carpetright, dat 272 winkels in het Verenigd Koninkrijk exploiteert en 1852 mensen in dienst heeft, benadrukt dat het gedurende deze periode zal blijven handelen.

Carpetright, dat in 2019 voor £15 miljoen werd overgenomen door Meditor Group, heeft moeite gehad om financiële stabiliteit te herwinnen te midden van concurrentiedruk en economische onzekerheden. De aanvraag voor een bewindvoerder onderstreept de dringende behoefte aan financiële injecties te midden van operationele uitdagingen en economische tegenwind.

Bron: The Guardian

Publicatiedatum: