Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Robbert Jan Dekker optimistisch, ondanks dat omzet en marges sterk onder druk staan

Door de sterke daling in nieuwbouw en renovatie staan omzet en marges in de hout- en bouwmaterialen sterk onder druk. "Gelukkig is Koninklijke Dekker op tijd begonnen met diversificatie (en transitie) in de energiesector", laat Robbert Jan Dekker weten. "Zo hebben we nu 40.000 zonnepanelen op onze daken met 10,5 MWp en breiden we binnenkort uit met 1,1 MWp aan pv panelen op ons distributiecentrum in Vianen. Daarnaast hebben we 12 containers met megabatterijen en is de verkoop van de thuisbatterijen van onze participatie in HomeWizard een groot succes."



Ook in bedrijfsvastgoed breidt het bedrijf met Dekker Vastgoed & Energie gestaag uit. In Vianen ontwikkelt ze aan de Stuartweg 25.000 m² bedrijfsruimte met sport- en horecafaciliteiten op het dak en in Etten-Leur ontwikkelen wij 6.000 m² overdekte bedrijfsruimte. "Deze diversificatie en onze vastgoed ontwikkelingen helpen ons gelukkig als bedrijf in deze volatiele wereld en de energietransitie is een goede zaak, ook al hebben we in de BV Nederland nog wat congestie problemen op te lossen, zo ook om nu eens echt de woningbouw vlot te trekken."

"Toch rekenen wij er op dat ook de woningbouw weer zal aantrekken. De bouwopgave is enorm en alle seinen staan met de (lichte) daling van de rente weer op groen. Wellicht nu versneld vergunningen uitgeven, zodat bouwend Nederland en de toeleveranciers de economie weer vlot kunnen trekken", aldus Robbert Jan.



Meer informatie:
Koninklijke Dekker
www.dekkerhout.nl

Publicatiedatum: