Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Brand treft woonboulevard in Hoorn

Op 9 juli is rond 13.50 uur een brand uitgebroken in een transformatorhuisje aan de Dr. C.J.K. van Aalstweg op de woonboulevard Hof van Hoorn. Kort voor de brand was een luide explosie hoorbaar. Het transformatorhuisje bevindt zich tussen Bouchier Sport en Medec woninginrichting op Hof van Hoorn.

Afzetting en ontruiming
De veiligheidsregio Noord-Holland Noord meldde dat het terrein van Hof van Hoorn, waar veel winkels gevestigd zijn, volledig af werd gezet. Als gevolg van de brand werden de naastgelegen winkels ontruimd. Vanwege het gevaar met de stroom kon de brandweer pas later starten met de bluswerkzaamheden. De rookwolken van de brand waren duidelijk zichtbaar in de omgeving.



Stroomuitval
De brand heeft geleid tot een grootschalige stroomstoring in Hoorn. Liander ontving meldingen van meer dan 10.000 klanten zonder stroom. Hoewel de grootste storing 9000 klanten trof, meldden bewoners in de buurt van de brand dat de stroom slechts kort uitviel. Winkels in de binnenstad van Hoorn zaten ook zonder stroom en wifi.

De stroomstoring veroorzaakte verdere problemen in de stad, zoals uitgevallen verkeerslichten. Dit leidde dinsdagmiddag tot een aanrijding tussen twee auto's.

Bron: RODI.nl/Hoorn

Publicatiedatum: