Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Meubelproducent vraagt faillissement aan

Duits familiebedrijf staat na 160 jaar met de rug tegen de muur

Duitse meubelproducenten hebben het al tijden zwaar te verduren. Eerder kwamen onder meer de fabrikanten Hülsta, Spectral en Nolte Möbel in de financiële problemen. De gifbeker is nog niet leeg. Nu staat een ander familiebedrijf met de rug tegen de muur: Franz Schröder GmbH & Co. KG. Al sinds 1864 maakt het meubilair op traditionele wijze in Delbrück-Nordhagen.


De Almtal-collectie van Schröder.

Team in spanning, zusterbedrijf veilig
Het team van Franz Schröder GmbH & Co. KG, bestaande uit zo'n 100 man, kreeg deze week te horen dat de directie een insolventieprocedure bij de rechtbank van Paderborn heeft aangevraagd. Dinsdagmiddag (9 juli) werd het personeel geïnformeerd dat het bedrijf met faillissement wordt bedreigd. Een lage orderinstroom vanuit de retail, terughoudendheid op het gebied van consumentenaankopen en aanhoudend hoge kosten zijn de boosdoeners.

Het zusterbedrijf Schröno Polster Möbel valt hier niet onder. Dit is "goed gepositioneerd", zei Franz Hendrik Schröder tegen een Duits radiostation.

Duurzame eikenhouten meubelen
Schröder is een bedrijf uit de deelstaat Noordrijn-Westfalen en is al 160 jaar gespecialiseerd in de productie en verkoop van houten meubelen voor in de woonkamer, hal en badkamer. Alles wordt geproduceerd in Duitsland. De verwerking gebeurt op ecologische wijze. Dit begint bij het tijdloze design van onze meubelcollecties. Schröder-meubels worden ontworpen om een leven lang mee te gaan. Er wordt veel gebruikgemaakt van eikenhout uit duurzame bossen in het Oostenrijkse Salzkammergut. Tevens zijn de productiehallen voorzien van grote zonne-energiesystemen en beschikt het bedrijf over een bioverwarmingssysteem.



Meer informatie:
Franz Schröder GmbH & Co​. KG
Op de Busche45
33129 Delbrück
+49 5250 9795-0
[email protected]
www.schroeder-moebel.de

Publicatiedatum: