Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Waarom je beter geen replica design moet kopen?

Het doel van designweb is interieurliefhebbers zo veel mogelijk te inspireren en te motiveren duurzamere keuzes te maken tijdens het interieurshoppen. Dit betekent dat goede kwaliteit en tijdloze ontwerpen een belangrijke rol spelen. Op designweb vind je daarom uitsluitend design en geen replica's. Maar waarom kan je beter geen replica design kopen? En wat zijn de nadelen als je toch een replica koopt? Designweb legt het uit.


Beeld: © designweb.

Replica's zijn meestal gestolen kopieën: Replica's zijn vaak illegale kopieën van originele ontwerpen, wat respectloos is tegenover de ontwerper en de fabrikant. Het proces van ontwerp tot productie is complex en arbeidsintensief, en het kopiëren ervan schendt intellectuele-eigendomsrechten. Bovendien worden replica's vaak geproduceerd onder slechte arbeidsomstandigheden.

Slechte kwaliteit: Replica's worden doorgaans van inferieure materialen gemaakt om kosten te besparen, wat resulteert in een kortere levensduur en mogelijk geen garantie. Het kopen van een origineel is duurder, maar biedt jarenlang plezier en kwaliteit.

Meer afval door fast furniture: Vanwege de lagere kwaliteit en prijs van replica's, worden deze items vaak snel weggegooid, wat bijdraagt aan de enorme afvalberg van fast furniture in Europa. Dit probleem is vergelijkbaar met de milieu-impact van fast fashion.

Niet waardevast: Replica's verliezen snel hun waarde en zijn moeilijk door te verkopen, terwijl originele designstukken hun waarde behouden of zelfs in waarde stijgen. De investering in een origineel is dus financieel verstandiger.

Onbetrouwbaarheid van webshops: Veel webshops die replica's verkopen zijn onbetrouwbaar. Ze gebruiken foto's van originele producten, maar leveren inferieure kopieën. Terugsturen is vaak moeilijk en klantenservice slecht bereikbaar. Soms ontvang je zelfs helemaal niets na betaling.

Meer informatie:
designweb
[email protected]
www.designweb.nl

Publicatiedatum: