Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ondernemers- en consumentenorganisaties:

'We zijn bezorgd over onveilige en oneerlijke handelspraktijken'

Verschillende ondernemers- en consumentenorganisaties uiten hun zorgen in onder andere een brief aan de Minister van Economische Zaken over de oneerlijke handelspraktijken van spelers van buiten de EU die zich op de Europese consument richten, met name Aziatische platforms. Zowel de Consumentenbond als Modint, Raad Nederlandse Detailhandel, INretail, Techniek Nederland en MVO Nederland ondertekenden de brief.



Deze nieuwe spelers betreden in rap tempo de Europese markt, onder meer te zien aan de verschuiving in bestedingen door Nederlandse consumenten. Door gebrek aan handhaving komen er veel producten op de markt waarbij de productveiligheid, privacy en -duurzaamheid in het geding zijn en consumenten worden misleid. Bovendien legt oneerlijke concurrentie een dusdanige druk op Europese bedrijven dat het de bestaanszekerheid aantast.

Het is van belang versneld in te zetten op consumentenbescherming en een gelijk speelveld en eerlijke concurrentie voor ondernemers. De samenwerkende organisaties roepen het kabinet daarom op om via efficiƫnte en gecoƶrdineerde handhaving scherper op te treden tegen de zorgelijke handelspraktijken van buitenaf.

Lees hier de uitgebreide toelichting in de brief aan de Minister van Economische Zaken.

Publicatiedatum: