Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Winnaar Zuiver Scholarship 2024 reist naar China om scholarship avontuur te beginnen

Het moment van de waarheid: de bekendmaking van de winnaar van het Zuiver Design Scholarship 2024. Elk jaar biedt de interieurspecialist een veelbelovende jonge ontwerper de kans om een product voor onze Zuiver collectie te ontwerpen en te realiseren. Dit jaar is de winnaar, gekozen in samenwerking met ELLE Decoration, Pim Smit. Deze zomer reist Pim naar een meubelfabrikant in China om zijn scholarship avontuur te beginnen.



Wie is Pim Smit?
Pim Smit (1997) is geboren en getogen in Sint-Oedenrode. Hij studeerde in 2018 af aan de Technische Universiteit Eindhoven, met een bachelor in Industrial Design. Deze studie heeft hem opgeleid als conceptueel denker en functionele productontwerper. Zijn specialiteit is het uitwerken van concepten naar een tastbaar product.

Bij ontwerpen richt hij zich op functionaliteit en duurzaamheid, om een band tussen product en gebruiker te creëren. Wanneer die band er is, wordt het product meer gewaardeerd, en daardoor minder weggegooid. Om die band te creëren is persoonlijkheid en humor nodig. Dit staat bij elke conceptontwikkeling vooraan en creëert de gouden link tussen mens en product.

"Ik heb ontzettend veel zin om bij een van de producenten in China intern te werken aan een nieuw product. Eerder ben ik al een aantal keren naar Azië gereisd, dit gaf zoveel energie en inspiratie. De verschillende culturen inspireren me enorm, al deze input verwerk ik in mijn designs."

"Samen met Zuiver wil ik de ruimte tussen binnen en buiten ontdekken, omdat ik overtuigd ben dat wanneer we meer naar buiten gaan, we bewuster worden van de ruimte on ons heen, en beter en duurzamer gaan leven. Producten die je motiveren naar buiten te gaan en daar langer te blijven. Ik hoop de Zuiver collectie te verrijken met een product dat leeft tussen binnen en buiten", Pim Smit.



Zuiver Design Scholarship 2023 resultaat: Isla salontafels
De winnaar van vorig jaar, Pepe Valenti, ontwierp in Vietnam de Isla salontafels. Hij ging het avontuur aan en dompelde zich onder in een nieuwe omgeving, productieprocessen en bekwame ambachtslieden. Geïnspireerd door de natuurlijke wonderen van Halong Bay, roepen de salontafels de organische allure van de natuur op terwijl ze de verfijning van massief houten vakmanschap belichamen. De salontafels zijn nu verkrijgbaar per set, in twee kleuren: eiken en walnoot.

Meer informatie:
Zuiver
Schoot 2
1551 NB Westzaan
+31 (0)88 51 160 90
[email protected]
www.zuiver.com

Publicatiedatum: