Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Deel 01/05: Theuns over roof, Kleine bespreekt doorstart

Dit zijn de best gelezen interviews

Het eerste half jaar van 2024 ligt achter ons. Interieurnieuwsplatform Wonen360 (B2B) publiceerde in de voorbij zes maanden vele honderden artikelen, waaronder tal van interviews en reportages. Die verhalen worden steevast goed gelezen.

Deze week (van maandag 15 t/m vrijdag 19 juli) publiceren we de top 10 van meest gelezen vraaggesprekken. Vandaag, maandag 15 juli, is het de beurt aan de nummers 9. en 10.

10.
Eigenaar en directeur Vincent Kleine van failliete Vince Group:
"Miljoeneninvestering die de afgelopen twee jaar niet rendeerde, deed ons de das om"
Het is geen geheim dat de interieurbranche in het afgelopen half jaar de nodige faillissementen kreeg te verwerken. In april werd het faillissement uitgesproken over de Vince Group. "We hebben onszelf klem gezet door een miljoeneninvestering die de afgelopen twee jaar niet rendeerde", vertelde eigenaar en directeur Vincent Kleine. "We hebben te veel van onze reserves in deze investering gestoken vlak voordat de macro-economische factoren verslechterden in 2021 en 2022."

Volgens hem is er te veel risico genomen op een verkeerd tijdstip. "Tijd en toeval treft iedereen. Met een groep van investeerders is inmiddels een bindend commitment gegeven voor een doorstart. De kans dat dit niet op heel korte termijn lukt, acht ik nihil. Desalniettemin is het erg vervelend dat we onze krimp op deze manier weer moeten omzetten in groei."

"Niet iedereen van het personeel gaat mee met de doorstart, echter een deel krijgt een plek bij een zusteronderneming", aldus Kleine. Eind mei werd de doorstart daadwerkelijk gerealiseerd.

Lees hier het complete artikel.


9.
Beursstand meubelfabriek Theuns op imm compleet leeggeroofd!

Toen imm nog in volle gang was, werd Elke Theuns voor een fotoreportage op Wonen360 op de foto gezet.

Op elke beurs gebeurt wel wat, maar wat het team van meubelfabriek Theuns op imm in Keulen meemaakte, tart elke beschrijving. Op vrijdag 19 januari belde Elke Theuns geschokt de redactie van Wonen360 om haar ervaringen te delen, in de hoop dat het enige soelaas zou bieden. Na de publicatie reageerden verschillende ondernemers, die ook de dupe van diefstal waren geworden.

Grote schrik op die 19e januari toen transporteurs van meubelfabriek Theuns de stand op imm cologne wilden leeghalen. Dat hoefde niet meer, want dieven waren ze voor geweest. De beursstand was compleet leeggeroofd. "In eerste instantie denk je aan een grap", vertelde Elke Theuns, "maar het blijkt echt waar te zijn! De dieven hebben werkelijk alles meegenomen, zelf schilderijen die aan de muur hingen en wat droogbloemen."
Ze hoopte dat er iemand was die iets gezien had, maar dat bleek niet het geval. Wel reageerden verschillende exposanten die ook gedupeerd waren, waaronder Henny Remeijer.

Lees hier het complete artikel.


De complete stand op imm was leeggehaald.

Dinsdag 16 juli publiceren we deel 2/5:
de nummers 7 en 8 uit de top 10 van meest gelezen interviews op Wonen360.