Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Advertorial

Woonkamer renoveren? Lees eerst deze aandachtspunten

Het renoveren van een verouderde woning kan een spannende klus zijn. Sta jij op het punt om de woonkamer aan te pakken? Dan is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Hieronder vind je een paar belangrijke aandachtspunten om de renovatie van je woonkamer zo goed mogelijk te laten verlopen.


© Dreamstime.

Basisstructuur van de woonkamer
Voordat je echt aan de slag gaat met het leuke werk, is het essentieel om de basisstructuur van de woning te controleren. Dit houdt in dat je bouwtechnische aspecten inspecteert, zoals de staat van houten balken in de woonkamer. Houten balken kunnen na verloop van tijd aangetast worden door houtrot en moeten dan hersteld of vervangen worden. Als je een muurtje wilt slopen, moet je eerst controleren of dit geen dragende muur is. Ook de conditie en isolatie van de ramen en kozijnen zijn een belangrijk aandachtspunt. Als je weinig ervaring hebt op deze gebieden, is het verstandig om een professional in te schakelen voor de bouwkundige inspectie.

Conditie van de vloer
De vloer is een cruciaal onderdeel van je woonkamer. Bekijk eerst de staat van de huidige vloer. Wil je deze vloer vervangen of is het nog te renoveren? Een echte houten vloer kan vaak nog gered worden, zelfs als het slijtage vertoont. Vloerenspecialisten kunnen het oppervlak stofvrij opschuren, de vloer repareren waar nodig en het vervolgens opnieuw afwerken. Dit is duurzamer dan het kiezen voor een nieuwe vloer! Meer informatie over parket renovatie vind je op vanhoudtvloeren.nl.

Elektra en lichtplan
Een ander belangrijk aspect van de renovatie is de elektra. Is het nog in goede staat of moeten er aanpassingen gedaan worden? Maak ook direct een lichtplan voor de

nieuwe indeling van je woonkamer. Dit geeft een duidelijk overzicht van waar de lichtpunten moeten komen en welke lampen je vervolgens moet aanschaffen.

Planning van de renovatie
Een goede planning is essentieel voor een succesvolle renovatie. Schat in hoeveel tijd alles zal kosten en bedenk of het mogelijk is om die tijd in je woning te blijven. Soms kan het beter zijn om tijdelijk ergens te logeren. Maak ook een planning voor de volgorde van de werkzaamheden. Laat bijvoorbeeld eerst de nieuwe kozijnen plaatsen en muren afwerken voordat de vloerenspecialisten de parketvloer renoveren. Op deze manier loop je minder risico op beschadigingen.

Vergunningen en afvalbeheer
Bij grote aanpassingen kan het nodig zijn om een vergunning aan te vragen. Controleer dit altijd voordat je begint aan de renovatie. Denk daarnaast na over het afvalbeheer. Waar moet het afval heen? Moet je een grote container huren? En hoe lang mag deze voor het huis blijven staan? Regel alles goed om extra zorgen tijdens de verbouwing te voorkomen.

Publicatiedatum: