Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse vloerenfabrikant Amtico breidt Form-collectie uit met authentieke hout- en steenlooks

De Britse vloerenfabrikant Amtico heeft zijn Form-collectie uitgebreid met authentieke hout- en steenlooks die het natuurlijke karakter van echt hout en steen weten te vangen. Door de kleinste details van natuurlijk hout en steen te bestuderen, is het Amtico designteam erin geslaagd een prachtig palet aan tinten en texturen te creëren die kenmerkende patronen gevormd door de natuur, zoals nerfvorming en verwering, nabootsen.

Hout- en steenlooks
De vernieuwde Form-collectie is aangevuld met 18 eiken houtlooks en 2 steendessins die de veranderende trends in echt hout en steen weerspiegelen. Daarbij worden de karakteristieke kenmerken en natuurlijke imperfecties van echt hout en steen niet vermeden, maar juist benadrukt, zoals opvallende nerven, noesten en scheuren. De verschillende nieuwe houtdessins stralen het natuurlijke karakter en de echte charme van eiken uit, variërend van lichte Scandinavisch-geïnspireerde tinten en warme honing- en goudkleurige accenten tot rustieke houtstructuren en doorleefde en verweerde looks.

De steendessins in de Form-collectie hebben een gladde oppervlaktetextuur die doet denken aan fijn keramiek, wat zorgt voor een strakke, authentieke uitstraling met een natuurlijk ogende afwerking. Het nieuwe Ammonite, een lichte steenlook met een minimalistisch design, en het nieuwe Char, een steendessin met een klassieke leisteen look, vormen een mooie aanvulling op de vier reeds bestaande steendessins in de collectie.



Opvallende legpatronen
Naast gebruikelijke legpatronen als visgraat of halfsteensverband, zijn er voor zowel de hout- als steendessins speciale legpatronen ontwikkeld waarin de specifieke details van hout en steen prachtig tot hun recht komen. Voor de houtdessins zijn dit Chevron, Basket Weave, Broad Weave (nieuw), Small Parquet en Large Parquet. Voor de steendessins eveneens Small Parquet en Large Parquet en het nieuwe Pavestone legpatroon. Ideaal om ook in grotere commerciële ruimtes een onderscheidend ontwerp met een opvallend natuurlijke vloer neer te zetten.



Geschikt voor commerciële ruimtes
Door de uitstraling van echt hout en steen te combineren met de praktische eigenschappen van hoogwaardig LVT, is Amtico Form een ideaal alternatief voor het gebruik van echt hout en steen in commerciële ruimtes. De vloeren hebben een toplaagdikte van 0,7 mm (PU) met een additionele Quantum Guard Elite-coating die een antimicrobiële bescherming biedt. Deze slijtvaste en vlekbestendige finish zorgt eveneens voor de mooie gematteerde look met realistische uitstraling. Verder zijn Form planken en tegels gemakkelijk te leggen, schoon te maken en te onderhouden. Daarnaast is Form geproduceerd met uitsluitend ftalaatvrije en biologische weekmakers en geschikt voor projecten die conform BREEAM, WELL of LEED worden gebouwd.



Meer informatie:
Leoxx
Sasdijk 14
8281 BM Genemuiden
+31 30 635 10 00
[email protected]
www.leoxx.com

Publicatiedatum: