Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Smart home markt groeit naar €6,3 miljard

De smart home markt groeide in een jaar van € 5,8 miljard naar € 6,3 miljard. Ook steeg het bezit van slimme apparaten naar 61% van de huishoudens. Deze apparaten komen duidelijk vaker voor in koopwoningen dan in huurwoningen. Dit blijkt uit de achtste editie van de Smart Home Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim 5.400 Nederlanders.

Stijging van € 500 miljoen
Nederlandse huishoudens hebben voor bijna € 6,3 miljard aan smart home producten in huis. De marktwaarde van deze producten blijft stijgen, met een groei van 7% ten opzichte van vorig jaar (€ 5,8 miljard). Net als vorig jaar heeft de categorie 'huishouden en comfort' (1) het grootste aandeel, met een totale besteding van bijna € 3,7 miljard. De categorieën 'beveiliging en veiligheid' (€ 1 miljard) en 'verlichting en schakelaars' (€ 0,7 miljard) staan opnieuw op de tweede en derde plaats, maar volgen op ruime afstand.

Bezit stijgt naar 61%
Meer dan 5 miljoen Nederlandse huishoudens bezitten minstens één smart home product, wat neerkomt op 61% van alle huishoudens. Dit betekent een stijging van 2%-punt ten opzichte van vorig jaar. In 2022 was het bezit 57% en in 2023 nog 59%. De markt blijft voorlopig dus langzaam groeien.

Meer apparaten in koopwoningen
Huishoudens met een koopwoning (69%) bezitten het vaakst slimme apparatuur. In elke productcategorie hebben zij vaker smart home producten dan huurders. Ook 35- tot 49-jarigen bezitten relatief vaak slimme apparatuur. Alleen slimme beveiliging is vaker in het bezit van 18- tot 34-jarigen (40%). Daarnaast blijkt dat 50-plussers in elke categorie beduidend minder smart home-producten bezitten.

Meer informatie:
Multiscope
www.multiscope.nl

Publicatiedatum: