Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ben van Elk: "Veel zal afhangen van het politieke landschap"

Dekker Zevenhuizen verwacht in 2024 een bescheiden groei

In 2023 was de keukenmarkt in mineur. Dekker Zevenhuizen heeft daar niet zoveel last van gehad, aldus woordvoerder Ben van Elk. "Wij lopen wat dat betreft achter de markt aan, schatten in dat deze iets minder dan 10% is gedaald in 2023, terwijl wij nog een omzetgroei realiseerden. Dit jaar is er weer wat groei in de keukenmarkt, maar dit merken wij nog niet echt. Dekker ondervindt een lichte krimp. De verwachting is dat we dit in de tweede helft van het jaar weer grotendeels goed zullen maken. Maar veel zal afhangen van het politieke landschap en de geopolitieke situatie. Blijft dit enigszins stabiel, dan verwachten we een bescheiden groei in 2024", aldus Ben van Elk die dit jaar 35 jaar werkzaam is bij de werkbladenproducent en keuken- en sanitairgroothandel in Zevenhuizen.

Dekker is opgericht in 1930. Het familiebedrijf is gespecialiseerd in het bewerken van hoogwaardige materialen tot maatwerkbladen voor de keuken en badkamer. Duurzaamheid staat daarbij hoog in het vaandel.

<<< Ben van Elk in de showroom in Zevenhuizen.

Welke nieuwe producten of innovaties kunnen we van Dekker Zevenhuizen nog verwachten?

Ben van Elk: "Wij focussen ons op duurzame materialen, met name voor werkbladen zoals Cosmolite en Obsidiana. Ook verduurzamen we bestaande producten zoals Evora Quartz waarbij wij de PU onderlijming hebben vervangen door het duurzame Greengridz. Verder kan ik over verdere ontwikkelingen helaas niets zeggen. Dekker toont zoals elk jaar haar innovaties op de Kuchenmeile in Architecturwerkstatt. Ik kan iedereen aanraden om ons te bezoeken tijdens de laatste week van september, want het wordt weer spectaculair."

Zijn er nog strategische veranderingen gepland voor de rest van 2024?
Ben van Elk: "Het Dekker-merk Topline zal van de markt verdwijnen om verdere synergie voordelen te realiseren. Ook gaan we ons meer focussen op export, met name Duitsland waar we inmiddels een aantal grote partners aan ons hebben weten te binden."

Als je minister van de nieuwe regering zou worden, wat zou je dan veranderen?
Ben van Elk: "Ik ben heel blij met de terugkeer van een minister van volkshuisvesting en ruimtelijke ordening. Helaas heeft dit nog niet tot het gewenste resultaat geleid. Ik zou voorstellen weer snel landelijke initiatieven te introduceren zoals destijds premie-A-woningen in de 70'er en 80'er jaren, maar ook Vinex-locaties zoals in de jaren 90."

Ga je deze zomer nog op vakantie?
Ben van Elk: " Jazeker, lekker een paar weken zeilen met vrouw en zoon op de Wadden. Mooie Nederlandse zomer met mooie wolkenluchten en af en toe een buitje met veel wind is het mooiste dat er is…"

Meer informatie:
Dekker Zevenhuizen
Nijverheidscentrum 2
2761 JP Zevenhuizen
www.dekkerzevenhuizen.nl
[email protected]