Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Royal Delft brengt mystiek Hollandse landschap in de ochtend naar de eettafel

Royal Delft komt met een nieuwe serviescollectie gebaseerd op de eeuwenoude traditie landschapsschilderingen: Dutch Dawn. De Dutch Dawn Tableware Collection van Royal Delft brengt de mystiek van het Hollandse landschap in de ochtend naar de eettafel. Geïnspireerd door de unieke atmosfeer in alle seizoenen, weerspiegelt het servies de kalme start van de dag.

Royal Delft staat wereldwijd bekend om zijn landschapsschilderingen. De landschapsschildering, met de gedetailleerde weergave van een Nederlands vergezicht, wordt prachtig weergegeven in het ontwerp van deze nieuwe serviescollectie. Dutch Dawn is een modern-klassiek servies om de gedekte tafel een stukje mystiek mee te geven.



Dutch Dawn Tableware collection
Het 10-delige servies Dutch Dawn vormt in zijn geheel een Delfts Blauw kunstwerk. Ieder item geeft zijn eigen stukje van het landschap weer. Waar op het dinerbord en het pastabord de natuur centraal staat, is op het dessert bord het stadse gedeelte van de landschapsschildering te zien en wordt de mok omarmd door de douw in het graslandschap. Het wegvagen van het landschap geeft ruimte aan de creativiteit van de chef, in combinatie met de ton sur ton decoratie op het onderbord en de grote schaal, wordt de mystiek rondom de Hollandse ochtenden benadrukt.



Royal Delft en landschappen
Naast iconische bloemrijke decoraties brengt Royal Delft sinds jaar en dag een ode aan het Hollandse landschap met ongeëvenaarde landschapsschilderingen. Dit is dan ook uitgebreid terug te vinden binnen de collectie van Royal Delft. Het specifieke landschap dat op de Dutch Dawn Tableware collectie is afgebeeld, is gemaakt door de meesterschilder van Royal Delft en gebaseerd op een tegelplaat van Frytom uit de 17de eeuw. In 2021 presenteerde Royal Delft Museum de tentoonstelling van 'Van Ruysdael tot Frytom'. Een prachtige tentoonstelling die benadrukte welke impact landschapsschilders in de 17e eeuw in Delft hadden.

Meer informatie:
Royal Delft
www.royaldelft.com

Publicatiedatum: