Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

41 gemeenten willen geld om aantrekkelijkheid van winkelgebieden te vergroten

Op 1 juli 12.00 uur sloot het vierde indieningstijdvak voor de specifieke uitkering Impulsaanpak winkelgebieden. In totaal hebben 41 gemeenten een projectvoorstel ingediend. Het gaat om een mix van kleine en grotere gemeenten verdeeld over het hele land. De aanvragen hebben betrekking op de aanpak van een enkele winkelstraat tot het versterken van het kernwinkelgebied.

De totale budgetaanvraag voor deze ronde bedraagt 87 miljoen euro. Daarmee is de vraag hoger dan het beschikbare budget van 22 miljoen euro. Hiermee wordt duidelijk dat deze regeling in een behoefte voorziet. De projectvoorstellen worden de komende tijd beoordeeld door analisten en de commissie, waarna een ranking wordt opgesteld. De aanvragen die het hoogst eindigen komen het eerst in aanmerking voor financiering, tot het beschikbare budget is uitgeput.

Impulsaanpak winkelgebieden is een initiatief van de Nederlandse overheid, specifiek vanuit het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, gericht op het ondersteunen en revitaliseren van winkelgebieden in steden en dorpen. Het doel is om de aantrekkelijkheid en leefbaarheid van winkelgebieden te vergroten, met oog voor de economische, sociale en ruimtelijke uitdagingen die spelen.


Naar verwachting wordt eind november bekendgemaakt welke gemeenten financiering ontvangen en kunnen starten met het transformeren van hun winkelgebied.

Meer informatie:
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
www.rvo.nl

Publicatiedatum: