Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Horror van de interieurbranche' loopt volgens de auteur een beetje uit de klauwen

Interieurontwerper Erik Remmers heeft deze week aardig wat stof doen opwaaien. Op LinkedIn deelde hij zijn ongezouten mening over 'de horror van de interieurbranche'. In zijn ogen zijn dat akoestische lattenpanelen. Honderden mensen reageerden op zijn post en bijna 200 mensen gaven commentaar. "Het loopt wel een beetje uit de klauwen", zegt Erik met een lachende emoticon.

"Eens in de zoveel jaar is het weer zo ver en komt er een 'trend' voorbij die massaal omarmd wordt en dan ook veel te lang voortduurt. En op het moment dat deze producten dan ook al een tijd in de lokale bouwmarkt liggen weet je in ieder geval zeker dat er echt niets meer aan is. Tip van flip: er zijn ook nog andere mooie materialen. En voor die akoestiek werken ze ook niet allemaal even goed. Zullen we er maar weer snel mee stoppen? Zet ik me alvast schrap voor de volgende trend", deelde Erik op social media.



Of je het nu eens bent met de stelling of niet, het houdt de gemoederen in ieder geval bezig. Pascal van Dort kan zich helemaal vinden in het standpunt. "Oh Erik, ik ben zo blij dat je dit aankaart! Ik erger me de laatste tijd ook groen en geel aan deze trend. Of het esthetisch verantwoord is, laat ik over aan experts, maar op het gebied van akoestiek valt er wel het een en ander op aan te merken."

Simone Diederich staat lijnrecht tegenover deze mening. "Ik heb een kleine werkkamer van 9 m² en dat is dus echt een mega-galmbak. Mijn vriend is componist en heeft 'echte' akoestische panelen, maar die zijn veel te dik voor mijn kamer (10 cm dik). Dan houd ik echt geen kamer over. En ik heb ook niet zo'n 'droge' kamer nodig (zo noem je dat). Dus akoestische lattenpanelen waren voor mij echt een uitkomst."

Hannelore Kron reageert kort maar krachtig: "Ik zeg altijd: deze akoestische panelen zijn de schrootjes van 2024." Waarop Suzanne Luijckx-Hoekstra zegt: "Weet je hoe waanzinnig blij ik ben met de schrootjes aan mijn muur? Wat mij betreft dé trend van 2024. En zeg nou zelf, heb je zelf dan nog nóóit deelgenomen aan een trend?" Marit Vervaart heeft er ook geen probleem mee en kan zich hierin vinden. "Ik heb lekker zo'n lattenwandje, een visgraatvloer én een zwarte, stalen deur. Oh, en een zwarte keuken. Verzamel ze allemaal!"

Sommigen verwijzen naar bepaalde bedrijven om Erik van gedachten te laten veranderen. "Neem dan maar eens een kijkje op de website van Decopanels. Het kan dus ook nog op een creatieve manier", aldus Sander Adriaanse. Anderen komen met alternatieven. "Kijk even naar het werk van Studio Paul Raats, zou ik zo zeggen. Paul heeft ook prachtige wollen kunstwerken", merkt Marijke Wierenga op.

De ene reactie is nog mooier dan de andere. Misschien spant de cynische opmerking van Dharminder Biharie wel de kroon. "Geef het volk brood, spelen en stand akoestische lattenpanelen en ze zijn tevreden." Als deze discussie duizenden jaren geleden gehouden werd, had de Romeinse dichter Juvenalis zich hier zeer waarschijnlijk bij aangesloten...

Bekijk hier alle reacties - of voeg er nog een toe... :)