Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Franse Inditime, gespecialiseerd in import van meubilair uit India:

'Logistieke uitdagingen Rode Zee verlengt transittijd tot 42 dagen'

INDITIME werd in 2009 opgericht door François Delannoy en is gespecialiseerd in de import van meubilair uit India, en sinds 2024 ook uit Indonesië. InteriorDaily interviewde de oprichter.

"Ons bedrijf, gevestigd in Frankrijk, India en Indonesië, opereert voornamelijk via drie hoofdactiviteiten:
1. Import: We bieden een volledig scala aan diensten die het proces vergemakkelijken, van toezicht op de teelt tot logistiek, ondersteund door een toegewijd kwaliteitsteam in India en partners voor kwaliteitscontrole in Indonesië. Met meer dan 50 partnerfabrikanten bieden we onze klanten onderscheidende mogelijkheden in de huishoudelijke sector (meubilair, belichting, decoratie, enz.).

2. Design: We hebben een erkende expertise ontwikkeld in het samenwerken met onze klanten om exclusieve collecties te creëren die zijn afgestemd op hun imago en die aanzienlijke waarde toevoegen in een concurrerende omgeving. We stellen onze klanten in staat om een echte visuele identiteit te creëren door unieke collecties voor hen te ontwikkelen.

3. Groothandel Distributie: We bieden collecties ontworpen door INDITIME rechtstreeks aan voor verkoop.
In 2024 breiden we onze expertise uit naar nieuwe markten, zoals de horeca (CHR), binnenhuisarchitecten en vastgoedprojecten, door gespecialiseerde assortimenten en gepersonaliseerde service aan te bieden."


Oprichter François Delannoy.

Waarom heeft u ervoor gekozen meubelen uit India te importeren?
Onze keuze om meubelen uit India te importeren komt voort uit de persoonlijke geschiedenis van onze oprichter François, die een aantal jaren in India heeft gewoond. Hij zag al snel mogelijkheden voor directe meubelimport voor de Franse markt en begon zo aan een commerciële onderneming die werd verrijkt door zijn gehechtheid aan India, de meubelsector en zijn passie voor lokaal vakmanschap. Onlangs hebben we ook onze import naar Indonesië uitgebreid, waarbij we nieuwe uitdagingen zijn aangegaan terwijl we onze oude klanten tevreden bleven stellen.

Hoe ervaart u op dit moment het transport met alle uitdagingen rond de Rode Zee?
De recente situatie rond de Rode Zee heeft logistieke uitdagingen met zich meegebracht, waardoor de transittijden zijn opgelopen tot gemiddeld 42 dagen, vergeleken met de gebruikelijke 30 dagen. We werken actief samen met onze logistieke partners om de impact op onze activiteiten tot een minimum te beperken en hebben onze klanten onmiddellijk op de hoogte gebracht van de nodige aanpassingen om de continuïteit van de leveringen veilig te stellen.

Hoe verschilt de handel binnen Europa van die met India?
Handel met India kent een aantal opmerkelijke verschillen ten opzichte van Europa, voornamelijk op het gebied van kwaliteitsnormen en termijnbeheer. Bij INDITIME hebben we een speciaal kwaliteitscontroleteam in India, dat speciaal is opgeleid om ervoor te zorgen dat producten aan de strenge Europese normen voldoen. Deze lokale aanwezigheid is cruciaal om te garanderen dat onze producten aan de hoge verwachtingen van onze klanten voldoen.

Op het gebied van deadline management is het gebruikelijk dat aangekondigde tijdschema's in India niet strikt worden nageleefd, waardoor fabrikanten nauwlettend in de gaten moeten worden gehouden en voortdurend moeten worden ondersteund om ervoor te zorgen dat deadlines worden gehaald. Vanaf het begin is het cruciaal om een duidelijk kader op te stellen om onvoorziene problemen te voorkomen. Om effectief te kunnen anticiperen, is het aan te raden om bestellingen ongeveer vijf maanden van tevoren te plannen, wat langer is in vergelijking met tijdlijnen in Europa.

In India zijn er drie hoofdtypen fabrikanten, elk met hun eigen kenmerken en voordelen:
- Kleine fabrikanten (1 tot 5 containers per maand): Ze bieden vaak aantrekkelijke tarieven, maar hebben uitgebreidere ondersteuning nodig op het gebied van kwaliteitsnormen en verpakking.

- Middelgrote fabrikanten (6 tot 20 containers per maand): Ze hebben een beter begrip van de Europese normen en bieden over het algemeen een interessante dynamiek in collecties, met de capaciteit om 5 tot 6 assortimenten per jaar uit te brengen, terwijl ze concurrerende tarieven handhaven.

- Grote fabrikanten (20 tot 70 containers per maand): Deze grotere, geïndustrialiseerde structuren hebben vaak een meer ontwikkelde MVO-aanpak. Ze reageren snel en zijn goed bekend met de gevestigde procedures, maar hun tarieven liggen hoger.

Klimaatbeperkingen, zoals moessonseizoenen en hoge temperaturen, kunnen ook van invloed zijn op de teelt in India. Bovendien vertragen culturele festivals en vieringen, zoals Holi en Diwali, de teelt aanzienlijk tijdens deze perioden.

Werken met India vereist dus een aanpassing aan de lokale bijzonderheden en een meer uitgesproken anticipatie om collecties effectief te beheren met behoud van de kwaliteitsnormen die onze Europese klanten eisen.

Voor welke uitdagingen staat u?
"Zoals veel spelers in de sector staan we dit jaar voor grote uitdagingen. Na een periode die gekenmerkt werd door vakantie in mei, zorgde juni voor aanhoudende uitdagingen voor onze partnerklanten, met name in de sector retail meubilair, waar de dalende verkoop gevolgen had voor de hele markt.'

U biedt meubilair dat het verschil maakt. Hoe komt dat tot uiting?
'Ons streven om onderscheidend meubilair aan te bieden blijkt uit ons sterke ontwerpteam, dat anticipeert op toekomstige trends door internationale beurzen actief te volgen en eraan deel te nemen. Deze proactieve aanpak stelt ons in staat om nauw samen te werken met onze klanten om collecties op maat te ontwikkelen, ondersteund door onze mogelijkheid om prototypes te maken in India voor vroegtijdige conceptvalidatie.'

Wat zijn de toekomstplannen voor het bedrijf?
'INDITIME richt zich resoluut op de toekomst, met verschillende ambitieuze projecten op de planning. In 2024 leggen we de nadruk op het uitbreiden van onze activiteiten in Indonesië om ons aanbod te diversifiëren, met name op het gebied van premium buitenmeubilair. We lanceren ook onze eigen ontwerpstudio, wat ons engagement voor innovatie en klantenservice versterkt. Daarnaast integreren we een solide MVO-strategie om verantwoorde import te garanderen en te voldoen aan nieuwe wettelijke vereisten in de woningsector. Met ons initiatief "INDITIME 2027" willen we onze inkomsten tegen 2027 verdrievoudigen en onze positie als leider in de import van meubilair voor onafhankelijke marktspelers bevestigen.

INDITIME is ook verheugd om onze aanwezigheid op de komende meubelbeurzen aan te kondigen: Maison & Objet, van 5 tot 9 september (INDITIME zal aanwezig zijn op Stand N102-O101, Hal 5A) en Esprit Meuble in november.

Op Maison & Objet zullen we onze rol als importeur benadrukken en onze uitbreiding naar nieuwe markten, waaronder Indonesië en horecaproducten. We zullen ook innovatieve en onderscheidende producten laten zien om bezoekers te inspireren in hun toekomstige collectie keuzes. Vervolgens zullen we in november voor de vierde keer deelnemen aan Esprit Meuble, waar we onze laatste voorraadnoviteiten zullen blijven delen (groothandelsactiviteit).

Daarnaast hebben we verschillende missies gepland in India. Neem gerust contact met ons op als u op zoek bent naar specifieke producten; we zullen graag aan uw wensen voldoen. Tot slot zijn we verheugd om de lancering van onze ontwerpentiteit "Le Studio" aan te kondigen. Over een paar maanden zullen we deze met veel plezier aan u voorstellen. Blijf in contact met INDITIME om op de hoogte te blijven van onze laatste innovaties en projecten.

Meer informatie;
INDITIME
[email protected]
www.inditime.fr
Frankrijk

Publicatiedatum: