Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe collectie van Bob Verhelst verenigt functionaliteit met kunstzinnigheid

Bob Verhelst's "Sculptural Confluence | Deel 1" collectie sluit naadloos aan bij de ethos van Serax om functionaliteit met kunstzinnigheid te verenigen. Met een diverse carrière die zich uitstrekt van theaterkostuumontwerp tot museumscenografie, toont Verhelst's selectie voor 2024 vazen, lampen, dienbladen, tafels en een fauteuil. Geïnspireerd door Bauhaus en hedendaagse ontwerpers zoals Vincenzo De Cotiis, kenmerken zijn stukken zich door geometrische vormen en een palet variërend van gedurfde tot aardse tinten. Met een afkeer van vluchtige trends vertrouwt Verhelst erop dat zijn creaties hun plaats zullen vinden in elk interieur en een tijdloze fusie van vorm en functie belichamen.



Fred
De éénzit genaamd Fred is een royaal uitgevoerde houten stoel. Deze stoel getuigt van Verhelsts lange carrière als scenograaf. Het lijkt bijna op een moderne troon die zijn rechtmatige plaats in het interieur opeist. De strakke, monolithische basisvorm wordt slechts onderbroken door enkele terugkerende uitsparingen. Fred is vervaardigd van stevig hout en is verkrijgbaar in verschillende aantrekkelijke kleuren, gelijkmatig gelakt. Voor de kussens koos Verhelst subtiele contrasterende kleuren en Belgische stoffen. Het geheel vormt een designklassieker in wording.



Julius
Julius is eigenlijk een trompe-l'oeil: het lijkt op twee tafeltjes met verschillende hoogtes, maar in werkelijkheid vormen ze één sculptuur die speelt met volumes en schaduwen. Het object is vervaardigd uit cemboard (cement gebonden) platen en beschikbaar in betongrijs.



Bent
Net als de lagere lounge tafel Bent lijken de bijzettafels uit twee delen te bestaan, maar in werkelijkheid vormen ze één geheel. Verhelst speelt met hoogtes en volumes, wat resulteert in een boeiend schaduwspel. De strakke, geometrische vormen van de twee modellen lenen zich uitstekend voor combinatie. Opvallend is de materiaalkeuze: cemboard (cement gebonden) platen in betongrijs. Het materiaal oogt hard maar voelt eigenlijk verrassend warm aan.



Basile
Basile is een veelzijdig object dat zowel als krukje en als bijzettafel kan dienen. Het strakke ontwerp heeft een subtiel speels accent aan de onderkant. Basile is vervaardigd van robuust hout en uniform gelakt in twee zijdeglanzende kleuren die elkaar prachtig aanvullen. Samen vormen ze een oogstrelende compositie, maar het object komt ook solo uitstekend tot zijn recht in elk interieur. Ze laten zich bovendien combineren met de lounge en bijzettafels uit de rest van de collectie.



Yo-yo
De dienbladenfamilie transformeert het alledaagse houten dienblad tot een statement stuk. De primaire kleuren en geometrische vormen knipogen naar de beroemde Bauhausstijl, die voor Verhelst een belangrijke inspiratiebron is. De dienbladen Yo-yo en Cubit geven een trompe l'oeil effect. Met Endo creëer je je eigen kunstwerk aan de muur. De set van drie handgeschilderde dienbladen wordt geleverd met een bevestigingssysteem en een handleiding van de ontwerper, waarin wordt uitgelegd hoe je verschillende composities kunt maken.



Dunk
De Sculptural Confluence | deel 1 collectie bevat niet minder dan zestien opvallende vazen. Verhelst's diepe passie voor sculpturen komt tot uiting in intrigerende hoekige vormen, die hij eerst op ware grootte in karton maakte. De Bebop-vazen zijn gemaakt van keramiek en verkrijgbaar in twee glazuurkleuren. De Dunk-vazen zijn gemaakt van glas en zijn verkrijgbaar in zowel transparant als gekleurd glas.



Yucca
De verlichtingscollectie omvat vier sfeerlampen. Verhelst, bekend om zijn scenografie en art direction, begint met schetsen en kartonnen prototypes. Dit proces is zichtbaar in de keramische voeten van de lampen, waar glazuurkleur en textuur essentieel zijn. De lampenkappen, gemaakt van natuurlijke materialen, variëren in grootte en vullen de sculpturale bases aan, waardoor elke lamp een unieke toevoeging is aan het interieur.

Meer informatie:
Serax
Veldkant 21
2550 Kontich
[email protected]
www.serax.com

Publicatiedatum: