Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nouvion zoekt alternatieven voor eikenhout

De houtnerf is net zo individueel als ieders persoonlijke voorkeur, omdat de natuur geen duplicaten maakt. Nouvion streeft ernaar een houtportfolio aan te bieden met een favoriet voor elke smaak en elk budget. Met esdoorn, Europese walnoot, iep of kersen varieert het kleurenpalet van donker tot licht. Essenhout biedt een goed alternatief voor het populaire maar nu dure eikenhout. Momenteel zijn tafels met bamboeoppervlakken, die een vleugje exotisme aan een huis toevoegen, bijzonder populair.

"Als je van hout houdt, vind je het bij ons," verzekert Oliver Cieszkowski, CEO van Nouvion. De Nederlanders staan bekend om hun toewijding aan absolute natuurlijkheid. Het unieke karakter van elke houtsoort wordt vakkundig en gevoelig naar voren gebracht. Lichte of donkere ecologische stopverf of zwarte of transparante epoxyhars worden goed gedoseerd en vakkundig gebruikt om droge scheuren of knoesten op te vullen. Op verzoek van de klant kan ondanks een glad oppervlak toch een rustieke look worden bereikt. Randen breiden de ontwerpmogelijkheden uit: de zogenaamde Zwitserse rand, de bosrand of een boomrand zijn speciale blikvangers.

Natuurlijk is eiken nog steeds een topper omdat het robuuste hout kracht en duurzaamheid belichaamt, waardoor het voor veel mensen een symbool van eeuwigheid is. Nouvion gebruikt oud, gerecycled eiken voor zijn premium tafels, dat zich onderscheidt van "gewoon" eiken door zijn donkergekleurde scheuren en prominente knoesten. Omdat eiken gemakkelijk te oliën en te lakken is, kunnen de tafelbladen er heel verschillend uitzien, ongeacht de nerf, met drie olie-opties - "Bianco," "Naturel," en "White/Grey" - en acht lakken van "Matte Black" tot "Eco Snow" beschikbaar.

Degenen die de voorkeur geven aan een klassieke uitstraling zullen waarschijnlijk kiezen voor een edele houtsoort als Europees notenhout of kersenhout, beide belichamingen van tijdloze schoonheid en de hoogste kwaliteit. Ze hebben zelfs nog meer overeenkomsten: de bewerking maakt uitzonderlijk gladde oppervlakken mogelijk. Terwijl walnoot een donkere schoonheid is met een expressieve, levendige nerf, wordt kersenhout gekenmerkt door zijn warme, roodachtige tint.

Iepenhout, ook wel bekend als "rustieke iep", is een zeldzame maar altijd goede keuze voor tafels. In de middeleeuwen geloofde men dat het de kracht had om boze geesten af te weren. Omdat dit hout zeer druk- en schokbestendig is, is het bijzonder geschikt voor tafelbladen die veel te verduren krijgen. Qua uiterlijk en kwaliteit kan iep zeker concurreren met eiken.

Essenhout is ook een goed alternatief voor eikenhout vanwege de vergelijkbare structuur. Omdat essen overal een heldere en vriendelijke sfeer creëert, is het een essentieel onderdeel van het portfolio voor handelspartners. Nouvion heeft zich gericht op het waardevollere kernhout essen, dat zich onderscheidt van gewoon essen door zijn goudbruine kleur en donkerdere, sterkere structuur.

Gewone esdoorn, een majestueuze bergboom die veel landschappen in Zuid- en Midden-Europa vormgeeft, is een stralend genot als meubelhout. "Voor wie wil inrichten in de trendy Scandi-stijl, gaat er niets boven dit lichte, bijna witte hout," zegt Oliver Cieszkowski, CEO van Nouvion. In tegenstelling tot zijn verwanten, de Noorse esdoorn en de suikeresdoorn, heeft de esdoorn met zijn nauwelijks zichtbare groeiringen niet de neiging om te vergelen.

Relatief nieuw voor Nouvion is de trendhoutbamboe. In zijn Aziatische thuisland is deze snelgroeiende grondstof al eeuwenlang het "hout van de gewone man". Het is overvloedig aanwezig, vormvast, elastisch en duurzaam en biedt veel voordelen. Zonder het transport zou Moso-bamboe ook hier een duurzaamheidsheld zijn. Maar er zijn al de eerste bamboeplantages in Europa. De stijlvolle "Feylin Bamboo" tafels, verkrijgbaar in drie kleurvarianten, brengen een lichte Aziatische charme in elke eethoek.

"We kennen de herkomst van onze houtsoorten en hebben alle verwerkingsstappen in eigen hand. Daarom weten we wat elk van onze tafels zo speciaal maakt. Net zo divers als de natuur zijn de individuele voorkeuren van mensen. Daarom willen we het tafelmerk zijn dat onze handelspartners de grootst mogelijke variëteit biedt om voor elk POS een omzetsterk pakket samen te stellen," zegt CEO Oliver Cieszkowski.

Meer informatie:
Nouvion
[email protected]
www.nouvion.nl

Publicatiedatum: