Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mega-opkomst bij aftrap 48-uursstaking Metaal en Techniek

Op donderdag 27 juni, was de aftrap van de landelijke 48-uurstaking in de Metaal en Techniek. In Groningen, Rotterdam, Deventer, Alkmaar, Utrecht, Holtum, en Eindhoven kwamen duizenden stakers bijeen. "Goed om te zien dat zoveel van jullie gehoor gaven aan onze oproep. Het signaal naar de werkgevers is duidelijk: een goede cao metaal nu. Die boodschap hebben we ook door de lucht naar de werkgevers verzonden", aldus de CNV.



Maar liefst 3600 medewerkers in de Metaal en Techniek schreven zich gisteren in voor de landelijke 48-uursstaking. Boos als ze zijn over het belabberde cao-eindbod van hun werkgevers, verzamelden ze zich donderdagochtend op zeven locaties door het hele land. Daarbij werden ze toegesproken door prominente leden uit de besturen van CNV en FNV. Bovendien vloog een vliegtuigje met een duidelijke oproep richting de werkgevers over de kantoren van de grote werkgeversverenigingen én over de stakingslocatie in Rotterdam. Werkgevers kunnen deze massale oproep simpelweg niet meer negeren. Dat zou echt een klap in jullie gezicht zijn.

Bron: CNV

Publicatiedatum: