Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
ECM in gesprek met oud-docent René Overkempe:

"Mijn passie voor meubelstofferen in mijn bedrijf combineerde ik met werk in het onderwijs"

ECM, het expertisecentrum voor de Nederlandse meubelindustrie en interieurbouw, sprak met René Overkempe, oud-docent meubelstofferen en ondernemer met een eigen stoffeerbedrijf, over het nieuwe ECM-leertraject Bedrijfsmodules Meubelstofferen. Dit traject is een laagdrempelige leermethode voor (nieuwe) medewerkers van meubelstoffeerderijen of bedrijven met een stoffeerafdeling.

René heeft meer dan 25 jaar ervaring in meubelstofferen. Hij heeft een eigen bedrijf, en was jarenlang docent meubelstofferen in het onderwijs. Op de vraag wat hem zo boeit in meubelstofferen vertelt hij enthousiast over zijn liefde voor het vak. "Meubelstofferen biedt een scala aan mogelijkheden, van modern tot klassiek, en ik vind het fascinerend om me bezig te houden met alle aspecten die bij dit vakgebied komen kijken." Zijn gedrevenheid om mooie producten te maken, en daarmee tevreden klanten, is duidelijk voelbaar. "Mijn passie voor meubelstofferen in mijn bedrijf, waar ik zowel meubels als auto-interieurs stoffeer, combineerde ik met werk in het onderwijs."



René en ECM
Als één van de weinige docenten in dit vakgebied, kwam hij jaren geleden in aanraking met ECM. Als het meubelstofferen betreft, wordt René door zijn kennis en ervaring nog wel eens benaderd voor een vraag en/of zijn medewerking. Zo ook voor de nieuw ontwikkelde bedrijfsmodules Meubelstofferen. René heeft met zijn expertise een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de inhoud van dit leermiddel. Daarnaast is er de mogelijkheid dat hij de medewerkers in bedrijven in de praktijk begeleidt met de ontwikkelde bedrijfsmodules als basis.

Bij een aanmelding voor de bedrijfsmodules Meubelstofferen bezoekt René eerst het bedrijf: "Ik leer dan het bedrijf kennen, maak kennis met de medewerkers/cursisten en inventariseer wat er geleerd moet worden". Met deze informatie kan René vervolgens maatwerk leveren.

Drie pakketten
De modules, er is een keuze uit drie verschillende pakketten, kunnen online geheel zelfstandig door werknemers worden gevolgd. Of er kan door René in het bedrijf specifieke sturing en ondersteuning geboden worden. René: "Ik bied deze extra begeleiding en aansturing zodat de deelnemers sneller en serieuzer aan de slag kunnen gaan. Of het nu gaat om bijscholing voor stoffeerders of naaisters, ik pas mijn aanpak aan om aan de specifieke vraag te voldoen. Mijn rol is om maatwerk te leveren, dus precies wat het bedrijf nodig heeft."

René is ervan overtuigd dat dit nieuwe concept een unieke kans biedt voor bedrijven om hun meubelstoffeerders in het eigen bedrijf op te leiden. "Ik heb er zin!"

Bron: ECM

Publicatiedatum: