Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oudste weverij van België valt om

Een opstapeling van uitdagingen hebben het bedrijf de das omgedaan; krapte op de arbeidsmarkt, grondstofprijzen rezen de pan uit en loonkosten gaan door het dak. Eerder dit jaar leek het textielbedrijf de obstakels overwonnen te hebben. Het onlangs uitgesproken faillissement spreekt dit tegen. Hiermee ziet Belgiƫ de oudste weverij de Calcutta Home Fashion Group van het land omvallen. Het bedrijf werd in 1848 opgericht in Sleidinge bij Evergem.



Vijf jaar geleden ging het voor Calcutta al de verkeerde kant op. Toen werd het bedrijf gered door Christof Vermeersch. Hij kocht de aandelen over van een Britse-Emiraatse onderneming. Om de verdere internationale roll-out te versnellen en overnames mogelijk te maken, kwam Saffelberg Investments in april 2022 aan boord van de Calcutta Groep. Saffelberg is het private equity investeringsfonds van ondernemer Jos Sluys.

In de jaren daarop werden meerdere overnames gedaan om schaalvoordelen te creƫren. In een tijdsbestek van zo'n vijf jaar zijn de vier fabrieken Calcutta, Annabel Textiles / Interspinning, House of Novalin en AG TEX gefuseerd tot de Calcutta & Annabel Home Fashion Group. Ook Mublo bevindt zich in de scope. Mublo is een Belgisch interieur- en lifestylemerk voor meubelen en interieuraccessoires met hoogwaardige stoffering.

Meer informatie:
Calcutta Home Fashion Group
www.calcutta-interiors.com

Publicatiedatum: