Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Advertorial

Hoe kun je houten wandpanelen inzetten in je interieur?

Houten wandpanelen zijn een veelzijdige en stijlvolle toevoeging aan elk interieur. Ze voegen niet alleen warmte en textuur toe, maar kunnen ook een ruimte geheel transformeren en een hele andere stijl of sfeer geven. We gaan je een paar manieren vertellen hoe je houten wandpanelen kunt stijlen of plaatsen in je interieur waar je misschien nog niet aan gedacht had!



Accentmuren
Een van de meest populaire manieren om wandpanelen hout te gebruiken is door een accentmuur te creëren. Dit kan in vrijwel elke kamer van het huis, van de woonkamer tot de slaapkamer en zelfs in de badkamer of keuken. Een houten accentmuur trekt onmiddellijk de aandacht. Je kunt kiezen voor ruwe, onbewerkte houten planken voor een rustieke look of juist gladde, gelakte panelen in een modern en strak interieur. Houten wandpanelen zijn ook een prachtige keuze voor een hoofdeinde in de slaapkamer. Ze voegen een gevoel van luxe en warmte toe en zullen je slaapkamer op een makkelijke manier een upgrade geven. Je kunt de wandpanelen eenvoudig horizontaal bevestigen, maar ze lenen zich ook perfect voor een patroon zoals visgraat of chevron.

Verdelers of iets wegwerken met wandpanelen
Houten wandpanelen kunnen ook worden gebruikt om iets in een kamer weg te werken, zoals bijvoorbeeld een schouw. Een houten omkasting kan variëren van strak en modern tot rustiek en traditioneel, afhankelijk van de algehele stijl van je interieur. Houten wandpanelen kunnen op dezelfde manier ook worden gebruikt als kamerverdelers. Zo zal een open of grote ruimte in kleinere delen ingericht kunnen worden, zonder de ruimte echt af te hoeven sluiten. Dit is een perfecte oplossing voor woningen met een open lay-out, waar je verschillende zones wilt creëren. Houten panelen kunnen vrijstaand zijn of tot het plafond reiken, en ze kunnen zowel decoratief als functioneel zijn. Hoewel houten wandpanelen meestal worden gebruikt op muren, kun je ook verder creatief denken en ze op het plafond bevestigen. Houten plafondpanelen voegen textuur en diepte toe en kunnen een ruimte visueel verlagen, waardoor deze knusser en intiemer aanvoelt. Dit is vooral effectief in grote, open ruimtes.

In de keuken of badkamer
In de keuken kunnen houten wandpanelen worden gebruikt als achterwand achter het aanrecht. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook praktisch en gemakkelijk schoon te maken. Houten panelen in de keuken kunnen variëren van licht hout voor een Scandinavische look tot donker hout voor een meer traditionele stijl. Hoewel het misschien niet de eerste plaats is waar je aan denkt bij houten wandpanelen, kunnen ze ook prachtig staan in badkamers. Speciaal behandelde houten panelen kunnen vochtbestendig zijn en een warme, spa-achtige sfeer creëren. Ze kunnen worden gebruikt als accentwanden, achter de spiegel of zelfs als omlijsting van het bad.

Meer informatie:
Akupanel Nederland
www.akuwoodpanel.nl

Publicatiedatum: