Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nationaal Plan van Aanpak Drinkwaterbesparing

Nederland op waterslot: 'Schaf waterbesparende douchekoppen en kleinere toiletknoppen aan'

Nederland staat voor een groeiend probleem van drinkwatertekorten. Het Nationaal Plan van Aanpak Drinkwaterbesparing streeft ernaar om het dagelijks huishoudelijk drinkwatergebruik per persoon te verminderen van 134 liter naar 100 liter. Dit zal worden bereikt door korter te douchen, wc's door te spoelen met regen- of douchewater, en mogelijk hogere drinkwaterrekeningen om bewustwording te stimuleren.


Foto ter illustratie: waterbesparende douchekop van Duravit.

Het grootste deel van het drinkwater wordt gebruikt voor douchen (41%), het doorspoelen van toiletten (25%), en wasmachines (12%). Door een gebrek aan urgentie bij overheden en drinkwaterbedrijven om nieuwe drinkwaterputten te slaan, moeten burgers en bedrijven zelf actie ondernemen. Er moet volgens het onderzoek een gedragsverandering plaatsvinden op het gebied van watergebruik van huishoudens. Er wordt geadviseerd om 'waterbesparende douchekoppen' en 'kleinere toiletknoppen' aan te schaffen.

Lees hier het Nationaal Plan van Aanpak Drinkwaterbesparing.

Publicatiedatum: