Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meubelontwerper en -maker in één persoon (86): "Ik heb het met mijn boerenhandjes gedaan"

Tot en met 30 juni 2024 is er een expositie bij Kunstgroep Wassenaar op de begane grond van Korenmolen Windlust, waar de meubels van Frans Elion te zien zijn. Elion heeft veel van zijn ontwerpen in scholen, kinderdagverblijven en bij particulieren geplaatst. Zijn meubels, ontworpen zonder spijkers en schroeven, worden als kunst beschouwd vanwege hun vernuft.


Korenmolen Windlust.

Elion, een 86-jarige meubelmaker die eerder aannemer was, toont onder andere een picknicktafel, boekenmolens, kinderspeeltafeltjes en diverse boekenkasten in de expositie. Allemaal spijker- en schroefloos ontworpen. Hij is bekend om zijn unieke ontwerpen die machinaal vervaardigd kunnen worden, waarbij hij geïnspireerd is door Deense kastjes en Rietveld-meubelen.

In een interview met Wassenaarders.nl vertelt Elion: "Ik heb het met mijn boerenhandjes gedaan. De methode van fabriceren was op het moment, dat ik er mee begon nog nergens bekend. Ik heb zelfs de fabrikant moeten overtuigen, dat het zo mogelijk zou zijn. Die had een machine, waarmee hij deze kindertafel, schoon-op twee stuks uit één plaat kon maken. In mijn vakanties zat ik altijd te puzzelen met potlood en papier om iets uit één plank te kunnen maken. Ik doe het proefondervindelijk, net zo lang tot ik tevreden ben. Veel nadenken, dat doe je niet in een uurtje."

Bron: Wassenaarders.nl

Meer informatie:
Kunstgroep Wassenaar
Molenplein 10A
2242 HW Wassenaar
www.kunstgroepwassenaar.nl

Publicatiedatum: