Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vier tips voor het optimaal ontwerpen van een compacte en stijlvolle keuken

De gemiddelde woonoppervlakte per persoon in Nederland is de afgelopen jaren gedaald. Dit betekent dat onze woningen en leefruimtes kleiner worden, waardoor het steeds belangrijker wordt om praktische en functionele ruimtes te ontwerpen. Designtrends benadrukken functionaliteit zonder stijl te verliezen, wat de vraag naar innovatieve oplossingen vergroot. Kleine ruimtes kunnen door strategische aanpassingen optisch ruimer lijken. Deze aanpak richt zich op eenvoudige lijnen en weinig decoratie, wat zorgt voor een strakke en efficiënte inrichting van de ruimte.

Caesarstone, ontwerper en fabrikant van hoogwaardige oppervlakken in kwarts, mineraal en porselein, deelt vier tips voor het optimaal ontwerpen van een compacte en stijlvolle keuken:



1.Verlichting en spiegels
Voor een elegante uitstraling en een gevoel van ruimtelijkheid kies je voor slanke wandlampen of moderne plafondarmaturen. Vermijd een rommelige aanblik door het gebruik van staande of tafellampen. Bij de inrichting is het verstandig om meubels en decoraties met eenvoudige, rechte vormen te kiezen en ervoor te zorgen dat oppervlakken zoals werkbladen en tafels vrij zijn van overbodige voorwerpen. Dit draagt bij aan een nette, georganiseerde en moderne uitstraling, waardoor de ruimte rustiger en ruimer oogt. Strategisch geplaatste spiegels versterken dit effect door de illusie van een grotere keuken te creëren.

2. Modern kleurenpalet
Donkere kleuren kunnen prachtig zijn voor het creëren van diepte en drama in een ruimte. Maar het kan ook een gevoel van benauwdheid geven in kleinere ruimtes. Overweeg daarom liever lichtere tinten voor ruimte en rust. Kleuren zoals wit, beige, taupe en lichte blauw- of groentinten geven een keuken een frisse en rustige uitstraling zonder stijl te verliezen. Dit kleurenpalet combineert moeiteloos met verschillende tinten, texturen en materialen, waardoor een harmonieuze uitstraling in de keuken ontstaat.



3. Werkbladen en achterwanden
Om een moderne uitstraling te geven aan een kleine ruimte, kun je kiezen voor werkbladen die tijdloze elegantie combineren met duurzaamheid. Voorbeelden hiervan zijn 4001 Fresh Concrete en 4044 Airy Concrete, die een strakke en moderne look aan een compacte keuken geven.

Voor een ruimtelijk effect kun je je werkblad, achterwand en eiland naadloos laten overlopen in hetzelfde materiaal, wat een watervaleffect creëert. Dit zorgt voor een eenheid en een moderne uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan de kleur 550 Silvax, met subtiele donkergrijze aderen die over het oppervlak lopen. Dit wordt het middelpunt van je keuken en geeft een rustgevende sfeer.

4. Innovatieve technologie
Voeg chique accessoires toe en houd de ruimte netjes voor een perfecte balans. Verberg moderne apparaten en keukengerei slim voor een naadloze uitstraling. Gebruik bijvoorbeeld een strak uitschuifrek voor potten en pannen, zodat ze netjes zijn opgeborgen maar toch makkelijk toegankelijk. Kies voor uitklapbare stopcontacten om keukenaccessoires of elektronische apparaten eenvoudig op te laden en zo functionaliteit te integreren in een modern ontwerp. Met deze subtiele, stijlvolle accenten straalt je keuken verfijning uit en krijgt het een moderne uitstraling.

Meer informatie:
Caesarstone
www.caesarstone.nl

Publicatiedatum: