Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Producent Globe Design Foam gehuisvest in Vlaardingen

Battal Baldemir: "We willen graag de grootste stoelenproducent van Nederland worden"

Wie als designer, ontwerper of woonretailer een eigen collectie stoelen wil fabriceren, is bij Globe Design Foam aan het juiste adres. De Nederlandse producent met fabriek en atelier in Vlaardingen is gespecialiseerd in ingeschuimde stoelen. "We produceren hoogwaardig polyurethaan vormschuim, dat bekend staat om zijn duurzaamheid en veerkrachtigheid. Wij verwerken dit sterke high resilience schuim in allerhande zitmeubilair", vertelt eigenaar Battal Baldemir.

Binnen het familiebedrijf is inmiddels de derde generatie werkzaam. De onderneming begon als stoffeerderij in Delft en groeide vervolgens onder de bezielende leiding van de broers Battal en Kadir Baldemir door tot producent van stoelen. In Vlaardingen beschikt het over drie bedrijven, te weten: foamfabrikant Globe Design Foam, stoelenfabrikant Globe Design Furniture en ATG Pu Equipments, dat spuitschuim-, spuitpolyurea- en polyurethaaninjectiemachines levert. Daardoor kan het meubelbedrijf het totaalplaatje aanbieden: van ontwerp tot eindproduct. "We fabriceren nu vooral eetkamerstoelen en -banken", geeft Battal aan.


Furkan Baldemir, de derde generatie binnen het familiebedrijf, druk in de weer met een polyurethaan vormschuim-machine.

Globe Design Foam beschikt over een modern machinepark waardoor het de totale productie in eigen hand heeft. In nauw overleg met de klant worden meubels ontworpen, mallen gemaakt en uiteindelijk het eindproduct geleverd.



Het polyurethaan vormschuim is speciaal ontwikkeld voor stoelen in alle soorten en maten, waarbij een hoge mate van comfort centraal staat. Het hoogwaardige schuim biedt langdurige ondersteuning en biedt volgens Battal een superieur zitcomfort in vergelijking met andere materialen. Daarnaast geeft het stoelen een luxe uitstraling terwijl ze tegelijkertijd zeer comfortabel zijn.

Stel dat ik een eigen stoel op de markt wil brengen, hoe gaat dat in zijn werk?
Battal Baldemir (zie foto rechts): "Kort samengevat: een ontwerper bedenkt iets of we doen het samen. We hebben alle knowhow in huis. Daarna kunnen we het ontwerp in 3D-printen. Als stoelenfabrikant beschikken we over een van de grootste eigen 3D-printer, waardoor we een stoel op ware grootte kunnen uitprinten. Bij akkoord maken we een mal waarna de productie kan starten.

In de praktijk zien we nog al eens dat designers de meest moeilijke ontwerpen bedenken en daarmee terecht onderscheiden worden met een Red Dot Design-award. Vervolgens aan ons productiebedrijf de taak om deze te gaan produceren. In de uitvoering moeten er dan vaak wat concessies worden gedaan. Ontwerpen is 1, produceren is 2 en daaruit blijkt dat niet alle ideeën uitvoerbaar zijn. Het zorgt vaak voor een bepaald spanningsveld hoe te produceren, maar we komen er altijd uit. Het einddoel is dat een stoel of bank goed verkoopbaar is."

"We maken graag producten waarin grote aantallen zitten, maar we bedienen ook de nichemarkt. Zo hebben we voor een rondvaartboot 180 stoelen op maat geproduceerd. Uiteraard is het lucratiever voor zowel fabrikant als consument om repeterende aantallen te maken, omdat de kostprijs dan naar beneden gaat. Hoe het ook zij: de prijskwaliteit moet altijd in verhouding zijn", benadrukt Battal.

One stop shopping
Voor de nabije toekomst heeft Globe Design Foam voldoende groeimogelijkheden. Door investeringen in machines en apparaten kan het Vlaardingse bedrijf een volgende stap in de productie van meubilair zetten. "We willen graag de grootste stoelenfabrikant van Nederland worden. Zo kunnen bijvoorbeeld franchise-organisaties gebruik maken van onze diensten, zowel nationaal als internationaal. We produceren alles in eigen huis, importeren niks uit landen als China waardoor we ook niet te dealen hebben met hoge containertarieven. We maken voor het vervaardigen van mallen gebruik van de Turkse meubelindustrie, dat is het enige."



"Door onze one stop shopping-strategie kunnen geïnteresseerden die een eigen stoelencollectie op de interieurmarkt willen brengen bij ons terecht. Wij regelen alles. De productie hoeft geen 8 tot 12 weken te duren. We kunnen heel snel leveren, opschalen als het moet, doordat we alles in eigen hand hebben. We leiden ook zelf stoffeerders op voor het verwerken van stof en leer, zodat we altijd over voldoende vaklieden beschikken. Want er komt nog veel handwerk bij kijken", besluit Battal.

Meer informatie:
Globe Design Foam
Kon. Wilhelminahaven ZZ 22
3134 KG Vlaardingen
010 2294981
[email protected]
www.globedesignfoam.nl