Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vietnamees design van District Eight keerde terug op Salone del Mobile

'De samenwerkingen van District Eight met internationale ontwerpers blijven nieuwe perspectieven op Aziatische ontwerpen aanvullen, waardoor unieke interpretaties tot stand komen,' zegt Darren Chew, Creatief Directeur.

District Eight keerde dit jaar terug naar de Salone del Mobile om een platform van internationale samenwerkingen te presenteren in een gezamenlijke zoektocht naar de interpretatie van hedendaags Vietnamees design. Nieuwe collecties van deelnemende studio's omvatten de bekroonde Franse ontwerper Jean-Marie Massaud en Milaan's eigen opkomende talenten bij studioutte, naast gevestigde namen zoals Michele de Lucchi, Toan Nguyen en Adam Goodrum. De gecreëerde ruimte van District Eight op het evenement was een open dialoog over het Vietnam van vandaag, wiens wortels zich ontwikkelden door verschillende historische perioden en culturen, van buurlanden tot Frans-Indochina en het Westen.

Jean-Marie Massaud en studioutte sluiten zich aan bij District Eight om de nieuwste interpretaties van hedendaags Vietnamees design te introduceren. Het ontwerp van de stand, bedacht door studioutte, bemiddelde de dialoog tussen de samenwerkende partijen. Donker met subtiele groene ondertonen, de ruimte weerspiegelde het veelvuldige gebruik van donker hout in Vietnam. De sombere tropische sfeer, die doet denken aan de moesson- en droge seizoenen van het land, werd in balans gebracht met natuurlijke materialen, bamboe en hout, beide de ruggengraat van traditionele, landelijke Vietnamese architectuur. Een bamboegordijn schaduwde en onthulde de buitenkant van de stand en de tentoonstelling, terwijl een modulaire afscheiding van met rijstpapier beklede houten muren de ruimte in kamers verdeelde. De verlichting was gericht op het uitlichten van de collecties te midden van de donkere en stille negatieve ruimtes.

Sinds de oprichting heeft District Eight zich ingezet voor een allesomvattende benadering die het merk in staat stelt producten te leveren die echt zijn essentie vertegenwoordigen. Opgericht in 2010 in Sài Gòn, is District Eight een designmerk dat hedendaagse perspectieven realiseert binnen een multidisciplinaire praktijk. De naam is verbonden aan een van de bruisende 24 districten van Sài Gòn, een kruispunt van wereldwijde perspectieven en rijke lokale erfgoed.

Meer informatie:
District Eight
www.districteight.com

Publicatiedatum: