Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lampenfabrikant schrapt 500 banen

Lampenfabrikant Signify, de vroegere lichtdivisie van Philips, schrapt dit jaar 1000 banen, waarvan bijna de helft in Nederland. Het bedrijf heeft te maken met moeilijke marktomstandigheden. Dat meldt de NOS.



Signify heeft aangekondigd dat het wereldwijd meer dan 1000 banen zal schrappen als onderdeel van een reorganisatie die naar verwachting ongeveer 200 miljoen euro aan besparingen zal opleveren. In Nederland, waar Signify kantoorpersoneel, een onderzoeksafdeling en een distributiecentrum heeft, verdwijnen ongeveer 500 banen. De laatste overgebleven productieplek in Nederland sluit later dit jaar. Vakbonden reageren geschokt op het nieuws en wijzen op het gebrek aan voorafgaande informatie. Signify heeft al eerder banen geschrapt als reactie op lagere productie en een afnemende vraag naar traditionele lampen. De huidige reorganisatie is gericht op niet-productiegerelateerde uitgaven, inclusief het hoofdkantoor in Nederland. De zwakke markt in China en verminderde vraag naar lampen dragen bij aan de uitdagingen waarmee het bedrijf wordt geconfronteerd.

Bron: NOS

Meer informatie:
Signify
www.signify.com

Publicatiedatum: