Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Interesse uit de markt leidt mogelijk tot doorstart

Groeipijn en ongunstig afgesloten contracten nopen Workbrands tot aanvraag faillissement

Workbrands, de Nederlandse speler op het gebied van de levering van refurbished (tweedehands, maar opgeknapte) artikelen voor kantooromgevingen, heeft faillissement aangevraagd. De onderneming maakte de afgelopen jaren aanzienlijke groei door, maar werd daardoor ook geconfronteerd met snel toenemende kosten. De circulaire kantoormeubelleverancier heeft deze kosten in de groeispurt die het doormaakte niet goed onder controle gekregen.

Mede doordat Workbrands in zijn beginjaren ongunstige en strikte contractvormen via tenders overeenkwam, waarbij afnemers geen volumeafnameplicht, maar wel lange betaaltermijnen bedongen, raakte de onderneming tijdens het opschalen van activiteiten in financiƫle problemen.



Deze problemen kon Workbrands moeilijk pareren door het complexe businessmodel. Circulaire kantoormeubelen in hoogwaardige staat en in voldoende aantallen voor een klant alloceren is een intensief en specialistisch proces. Met een snel toenemende vraag, groeide de druk op Workbrands om een steeds grotere voorraad aan te houden en tevens te investeren in het opschalen van activiteiten, waaronder het aannemen van kundig personeel. Naarmate Workbrands verder groeide, namen ook de uitdagingen toe om vraag en aanbod goed op elkaar af te stemmen en daarbij een positieve kasstroom te behouden.

Hoewel Workbrands beschikt over een gezond orderboek, heeft de onderneming sinds de zomer van dit jaar veel last van het teruglopende vertrouwen in de economie en stijgende rentes die daarmee gepaard gaan. Hierdoor stellen sommige opdrachtgevers grootschalige kantoorrenovaties uit. Door de eerder genoemde ongunstige afnamecontracten ontbrak het Workbrands aan juridische mogelijkheden om vraag en aanbod passend te krijgen. De kasstroompositie van de onderneming is daardoor onhoudbaar geworden.

Er zijn verschillende partijen die interesse tonen in een overname van de boedel om een doorstart van Workbrands te realiseren. In de komende tijd zal de onderneming in overleg treden met de curator om de mogelijkheid van een doorstart nader te onderzoeken.

Meer informatie:
Workbrands
Meerenakkerweg 8
5652 AT Eindhoven
+31 (0)40 235 18 13
www.workbrands.com

Publicatiedatum: