Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jesper Brodin CEO Ikea: 'Prijsverlagingen ondanks situatie Rode Zee'

Ikea blijft vasthouden aan de geplande prijsverlagingen, ondanks nieuwe verstoringen in de Rode Zee. Het bedrijf, dat afgelopen najaar 1 miljard euro in prijsverlagingen investeerde, gelooft dat het voldoende voorraden heeft om de toeleveringsketenproblemen te overwinnen. CEO Jesper Brodin vertelt aan Reuters dat de prijsverlaging wordt doorgevoerd, zelfs als dit de winst schaadt.


Jesper Brodin, CEO van Ikea.

In december waarschuwde Ikea nog voor vertragingen en verminderde beschikbaarheid als gevolg van vaarproblemen in de Rode Zee. Ondanks deze uitdagingen streeft het bedrijf ernaar marktaandeel te veroveren en mensen te ondersteunen in financieel moeilijke tijden.

De Nederlandse omzet van Ikea voor het boekjaar 2022/2023 bereikte een recordhoogte van 1,64 miljard euro, wat neerkomt op een stijging van 19,7 procent en getuigt van de huidige winstgevendheid. CEO Brodin benadrukt dat het niet het jaar is om de winst te optimaliseren, maar eerder om de consumenten te ondersteunen en marktaandeel te vergroten.

Bron: Reuters

Meer informatie:
Ikea
www.ikea.nl

Publicatiedatum: