Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Enorme brand verwoest Gelderse groothandel in woningtextiel

Op bedrijventerrein De Wildeman in Zaltbommel heeft een brand het pand van een Gelderse groothandel in woningtextiel in as gelegd. De vuurzee brak donderdagavond (11 januari) uit en verwoestte het bedrijfspand aan de Valeton, waarna hulpdiensten met grootschalige inzet probeerden te voorkomen dat het vuur oversloeg naar naburige panden. Dat meldt de Gelderlander.

Het gaat om de firma Lemetex, dat in 1978 op werd gericht en is inmiddels uitgegroeid tot een bekende naam als importeur op het gebied van woningtextiel. Het bedrijf, ook wel bekend onder het label Unique Living, verhuisde in 2020 naar het nieuwe pand. Hier kreeg Lemetex de beschikking over een compleet ruime showroom.


De brand begon in de opslagloods van Lemetex, verspreidde zich snel naar het kantoorgedeelte, en verwoestte uiteindelijk het gehele pand. Ondanks de inzet van meer dan honderd brandweerlieden met geavanceerde apparatuur kon het textielbedrijf niet worden gered. Gelukkig slaagden de hulpdiensten erin te voorkomen dat het vuur naar naastgelegen panden oversloeg.

Het 100 bij 50 meter grote pand bleek niet te redden, met zijpanelen die smolten door de intense hitte. Omliggende panden werden natgehouden om te voorkomen dat het vuur zich verspreidde, en de brandweer richtte zich vooral op het beschermen van naburige gebouwen. De gemeente zou de straten vrijdagochtend reinigen, hoewel er geen gevaarlijke stoffen waren vrijgekomen bij de brand.


Meer informatie:
Lemetex / Unique Living
Buitenkamp 18
5321 KB Hedel
www.uniqueliving.nl