Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vloerenleverancier mFLOR International maakt zich op voor jaar vol vernieuwingen

Begin dit jaar nam Karndean International Ltd het bedrijf mFLOR International B.V. (MIBV) over. Laatstgenoemde vloerenleverancier heeft een hoofdkantoor (met magazijn) in Twello en geniet volgens insiders een sterke reputatie in Nederland en de rest van Europa. "Mensen verwachten altijd net wat meer van mFLOR, vandaar dat we in 2024 verschillende nieuwe collecties gaan lanceren", vertellen marketingmedewerker Eric Hos en interim marketingmanager Theo van Elk, die sinds oktober 2022 werkzaam is voor het Gelderse bedrijf.


Eric Hos en Theo van Elk in het magazijn van 5000 m2, waar alle collecties ruim op voorraad liggen waardoor snel geleverd kan worden.

mFLOR functioneert inmiddels bijna een jaar als volledige dochteronderneming van Karndean International Ltd. Klanten merken daar in de praktijk niet veel van, want veel van het goede is bij het oude gebleven. Zo is Eef van Leusden, een van de drie aandeelhouders van mFLOR, aangebleven als algemeen directeur. Hij leidt het succesvolle bedrijf zoals hij dat al meer dan 25 jaar doet.

mFLOR onderscheidt zich doordat het vloerdelen verkoopt zonder schadelijke stoffen. Altijd wordt gekozen voor pure, ftalaatvrije, A-kwaliteit PVC.

Het vloerenbedrijf kijkt terug op een goed jaar. Op InCoDa introduceerde het een tweede walvisgraat-collectie, de Authentic Parva Oak XL. Deze XL-stroken zijn een kwart groter dan die van de vertrouwde Parva visgraat-collectie.
Verder was er aandacht voor Extensu, een designvloer met een lange levensduur, ontworpen voor "een minimale milieubelasting en een maximale bijdrage aan een gezond binnenklimaat. Gemaakt van polypropyleen, dus 100% veilig. Want geen weekmakers, vrij van ftalaten en geen PVC. Deze vloer is zeer toekomstbestendig en volledig circulair. Over pak 'm beet vijftien jaar, als de klant iets anders wil, is hij weer voor de volle 100% te recyclen. Maar het is wel een niche product dat prijstechnisch iets hoger ligt. Voor mensen die een alternatieve, duurzame vloer willen, is het een prima aankoop. Zeker ook voor projectinrichters en interieurarchitecten. Vanwege de duurzaamheid is het gewoon een interessante vloerencollectie."

Domotex
Voor 2024 heeft mFLOR van alles op de rol staan. Zo staat het in januari met bijna het hele team en twee Duitse collega's op Domotex. "In 2017 stonden we daar voor de laatste keer, de jaren erna waren we in het hotel tegenover het beursgebouw te vinden. Maar dit keer kiezen we voor een 100 m2 grote stand op de beursvloer, waar onder andere de nieuwe Authentic-collectie (registered embossed) wordt geshowd, een beetje een bonte plank. Verderop in het jaar lanceren we nog meer nieuwe collecties, maar daar kunnen we nog niet veel over zeggen. We zijn er volop mee bezig. 2024 staat in het teken van een jaar vol collectie-vernieuwingen."

Meerdere partners
mFLOR International B.V. telt ongeveer 600 dealers, waarvan de meeste dealer zijn van de verlijmde vloeren van mFLOR en een groot aantal daarnaast ook de sneller te leggen rigide Solcora-klikvloeren (geen ondervloer nodig) verkopen. In Nederland heeft mFLOR meerdere partners. INTR. en Peitsman zijn haar groothandels voor de professionele woninginrichter, terwijl Textiles & More als projectdistributeur actief is voor de specialist en marktleider als het gaat om PVC-designvloeren.

Geen gek jaar
Terugblikkend op 2023 zijn Eric en Theo zeker niet ontevreden, ook al is de vloerenmarkt momenteel vrij rustig. "Maar als je dit jaar vergelijkt met het jaar voor corona, dan is 2023 zeker geen gek jaar. We zien een toenemende vraag naar de walvisgraat, waarmee eenmaal gelegd ruimtes rustiger ogen. Inmiddels is het fifty/fifty; we verkopen net zoveel gewone visgraatvloeren als de XL. Daarnaast zijn ook de donkere kleuren weer meer in trek", weten de mannen.

Stalenkamer
mFLOR beschikt ook over een zogenoemde stalenkamer, waar stalen voor consumenten worden klaargemaakt en verstuurd. Veel particulieren maken gebruik van die gratis service. Voor mFLOR een intensief werkje, maar zéker de moeite waard. Want de consument gaat met zo'n staal naar de dealer die vervolgens met zijn productkennis de consument kan overtuigen om juist voor mFLOR te kiezen.

Meer informatie:
mFLOR
Koppelstraat 23
7391 AK Twello
www.mflor.com
www.solcora.com