Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ook eind 2020 was het al kantje boord

Terugkerende financiële problemen nekken behangfabrikant BN International

BN International B.V. uit Huizen kampt al langere tijd met financiële uitdagingen. Naar nu blijkt is het bedrijf deze niet te boven gekomen. De producent van wandbekleding is in staat van faillissement verklaard door de rechtbank Amsterdam. Als curator is S. Schouten aangesteld.

Door het faillissement staan honderden banen op de tocht. Volgens de Kamer van Koophandel werken er momenteel 360 mensen bij BN International. Onder het personeel heerst op dit moment nog veel onzekerheid. Een medewerker vertelt aan NH Nieuws dat er 'veel verdriet en woede' is. Komende maandag zal er meer duidelijkheid komen, verwacht een andere medewerker.



Kleine 100 jaar ervaring
BN International is opgericht in 1925. In eerste instantie richtte het bedrijf zich op de productie van vinyl vloerbedekking. In de jaren '90 werd het merk BN Walls gelanceerd, waarmee de focus naar onder andere behang verschoof. BN Walls ontwerpt en produceert een breed scala aan behangtypen voor klanten over de hele wereld.

Al 98 jaar heeft BN International ervaring in de branche. Bijna een eeuw lang staat het bedrijf voor vinyl en textiel in allerlei kleuren en levendige texturen. De eigen studio, met een team van ontwerpers en een eigen R&D-afdeling, vormt samen met de fabriek het hart van de organisatie. Zo heeft BN International alles in eigen hand: productie én ontwerp. Tevens zijn er regelmatig collecties geïntroduceerd in samenwerking met namen als Marcel Wanders, Viktor&Rolf, het Van Gogh Museum en Rivièra Maison.

Eerder al problemen
Het is niet de eerste keer dat BN International in zwaar weer is beland. Eind 2020 nam Sjan van Ettekoven BN International, Balacron en Voca over, waarmee er een einde kwam aan een roerige tijd met een dreigend faillissement. Aanleiding voor de overname was een aantal gebeurtenissen die BN International in moeilijk vaarwater brachten. Na het doorvoeren van diverse wijzigingen was een positieve tendens ingezet, maar door de komst van Covid-19 werd dit teniet gedaan. Zij heeft dan ook gezocht naar een nieuwe eigenaar die bereid zou zijn noodzakelijke investeringen te verrichten zodat de slagkracht kon worden vergroot.

Waardoor het bedrijf weer in de financiële moeilijkheden is gekomen, is niet bekend gemaakt

De directie van BN International wil geen commentaar geven.

Meer informatie:
BN International
Rokerijweg 5
1271 AH Huizen
+31 (0)35 524 842 5
[email protected]
www.bnwalls.com