Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Sterke groei continueren en uitbouwen in het buitenland"

Comafin Groep sluit partnership met Nobel Capital Partners

Comafin Groep gaat een samenwerking aan met Nobel Capital Partners uit Amsterdam, een participatiemaatschappij die investeert in sterke merken en bedrijven in het MKB-segment. De franchiseorganisatie, met de formules Thuisin, Aanhuis en De Woonspecialist, ervaart enige tegenwind in de markt, maar kan als marketing gedreven organisatie steeds meer het verschil maken, zo laat CEO Hugo Eijkelkamp weten. "We zijn meer een marketing- dan inkooporganisatie. Om stappen in het buitenland te kunnen zetten en de huidige onderneming verder te professionaliseren is gekozen voor een partnerschap met Nobel Capital Partners.
We zijn heel zorgvuldig te werk gegaan, binnen ons bedrijf staat iedereen voor de volle 100% achter deze samenwerking", aldus de algemeen directeur, die in 2008 de Comafin Groep (opgericht in 2004) van zijn vader overnam en vervolgens de onderneming uit liet uitgroeien naar inmiddels 200 aangesloten winkels, waaronder recent geopende vestigingen in België.


CEO Hugo Eijkelkamp zet, in het bijzijn van een delegatie van Nobel Capital Partners en de Comafin Groep, zijn handtekening onder de overeenkomst.

Voorop staat voor de directie van de Comafin Groep dat met de samenwerking met Nobel Capital Partners de continuïteit van de organisatie is gewaarborgd. "Je ziet in het winkelbeeld dat formules als BCC en Big Bazar verdwijnen, omdat ze niet goed hebben nagedacht over de continuïteit van hun bedrijven. Dat willen wij met deze samenwerking voorkomen. We positioneren ons nu nog sterker om de consument en winkelier optimaal te kunnen blijven bedienen", zegt Hugo, die samen met de huidige directeuren en aandeelhouders voltallig en actief betrokken blijft bij de Comafin Groep. "Op dat gebied verandert er niets", benadrukt de algemeen directeur, die met een team van 35 mensen, waarvan 15 marketingspecialisten, vanuit Goor opereert.

De beslissing om met Nobel Capital Partners samen te werken, komt voort uit de ambitie om de sterke groei van Comafin Groep in de afgelopen jaren te continueren in Nederland en uit te bouwen in het buitenland. "De samenwerking stelt ons in staat om de onderneming verder te professionaliseren en ons onderscheidend vermogen op het gebied van marketing te vergroten. In de keuze voor Nobel Capital Partners stond de persoonlijke aanpak en de gezamenlijke visie op franchise, marketing en innovatie voor ons centraal, waarbij het behoudt van ons ondernemerschap nadrukkelijk gewaarborgd blijft."


Daniel van der Pluijm van Nobel Capital Partners brengt samen met Hugo Eijkelkamp (rechts) een toost uit op de samenwerking.

Volgens Daniël van der Pluijm, partner bij Nobel Capital Partners, heeft de Comafin Groep een indrukwekkende propositie door haar vooruitstrevende marketing aanpak en de actieve ondersteuning die zij biedt aan haar franchisenemers. "Hierdoor zijn haar franchisenemers uitstekend gepositioneerd om de consument van A tot Z te ontzorgen bij haar woninginrichting. Wij kijken ernaar uit om Comafin Groep te ondersteunen en samen met Hugo en zijn team het succes van Comafin Groep verder uit te bouwen", geeft hij aan.


Aanhuis Wormerveer is een van de franchisers.

De samenwerking gaat vanaf vandaag, vrijdag 1 december, in. De klanten van Comafin Groep zijn inmiddels op de hoogte gebracht van het partnerschap. Voor de betrokken winkeliers is het een win-win situatie, want met een nog groter inkoopvolume bij leveranciers in het vooruitzicht zijn wij in staat om verder te investeren in de dienstverlening en de marketing propositie verder uit te bouwen.

"Door de samenwerking met Nobel versterken wij onszelf met een sparringpartner met kennis van franchise en retail die extra ruimte biedt om verder te investeren in de groep. We hebben hiermee de continuïteit voor de komende jaren nog beter georganiseerd", benadrukt Hugo.
Op marketinggebied wil de franchiseorganisatie haar leidende positie verder uitbouwen. "De expertise van Nobel zal onder andere bijdragen aan het genereren van extra klantenverkeer richting de winkels, een cruciaal element in een krimpende markt met toenemende concurrentie."


Woonspecialist De Luifel uit Bovenkarspel is een van de 200 aangesloten winkeliers.

Tot slot streeft Comafin Groep naar groei in inkoopvolume bij de aangesloten leveranciers. "Deze groei is noodzakelijk om door te kunnen blijven investeren in onze innovatieve marketingtools. Alleen dan kunnen wij onze dienstverlening voor de winkelier verder uitbouwen. Er wordt potentie gezien voor verdere uitbreiding, zowel in Nederland als in het buitenland, zoals de recente uitbreiding naar België", aldus Hugo, die op de middellange termijn een stap buiten de Benelux, zoals in Duitsland, op het oog heeft. "We gaan zeker niet alles tegelijk en in een keer doen. Eerst willen we de kwaliteit van de bestaande organisatie verder uitbreiden en vooral waarborgen."


Van der Woude uit Doetinchem hoort ook bij de formule Thuisin.

De rolverdeling binnen de Comafin Groep blijft ongewijzigd. CEO Hugo Eijkelkamp blijft aan het roer staan, Aanhuis blijft geleid worden door Henk Waal en John Steur, Thuisin door Mark Brouwer en Kees Verhoek en Woonspecialist door Niek Rongen en Bas Meuleman. "We hebben nog wel een financieel directeur aangetrokken die ook de nodige expertise heeft op het gebied van overnames", besluit Hugo, die met de nodige verwachtingen uitkijkt naar de samenwerking met Nobel Capital Partners.

Meer informatie:
Comafin Groep
Wijnkamp 3
7471 CA Goor
Tel. 0547 271 999
[email protected]
www.comafin.nl